Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

CardAccess

Akuvox

ARAS

VBN

NIBHV

Regio Control Veldt

Alarm Meldnet

Milestone

Service Centrale Nederland

IDIS

Hikvision

DZ Technologies

Traka ASSA ABLOY

SmartSD

SOBA

Unii

Nenova

2N

Network Optix

Bosch Security Systems

Alphatronics

Explicate

G4S

Bydemes

ADI

CSL

SmartCell

Genetec

Hanwha Vision Europe

Top Security

Nimo Dog Security

HD Security

PG Security Systems

Add Secure

SMC Alarmcentrale

Advancis

Sequrix

Connect Security

Uniview

CDVI

Brivo

VEB

Securitas

Gold-IP

NetworxConnect

ASIS

HID

Multiwacht

Secusoft

i-Pro

Kiwa

RoSecure

Lobeco

Paxton

Trigion

Crown Security Services

Paraat

BHVcertificaat.online

Avigilon Alta

VVNL

De Beveiligingsjurist

Ajax Systems

Dero Security Products

OSEC

ASSA ABLOY

EAL

Eizo

Eagle Eye Networks

Seris

Optex

GFT

VAIBS

VideoGuard

Masset Solutions

Seagate

Centurion

Oribi ID Solutions

20face

Nimo Drone Security

JMB Groep

Eis van 9 jaar tegen 19-jarige wegens explosies en beschietingen

5 juli 2024
Redactie
08:01

Hoewel hij pas 19 jaar is, moet hij wat Justitie betreft 9 jaar de gevangenis in. De man uit Spijkenisse is aangeklaagd voor het veroorzaken van meerdere explosies bij woningen in Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Elburg, Melick, Venlo, Fijnaart en een garagebedrijf in Schiedam. Daarnaast wordt hij beschuldigd van een beschieting op een woning in de Jensiusstraat in Rotterdam op 16 juli 2023. Deze incidenten vonden plaats tussen maart en juli 2023.

Het Openbaar Ministerie (OM) legt de 19-jarige man tien feiten ten laste, waaronder poging tot moord/doodslag en het medeplegen van elf ontploffingen. Op 15 juli 2023 vond een explosie plaats bij een woning aan de Jensiusstraat in Rotterdam. Terwijl het slachtoffer in de woonkamer zat, werd een explosief door het openstaande raam naar binnen gegooid, wat resulteerde in een brand die de woonkamer volledig verwoestte. De volgende dag, op 16 juli 2023 om 02.40 uur, werd dezelfde woning beschoten. Camerabeelden tonen een witte auto die kort na beide incidenten wegrijdt. Deze auto stond op naam van de moeder van de verdachte, die bevestigde dat haar zoon de auto gebruikte. Telefoongegevens van de verdachte toonden reisbewegingen in de omgeving van de Jensiusstraat tijdens de incidenten. De verdachte heeft uiteindelijk toegegeven bij beide incidenten aanwezig te zijn geweest.

Onderzoek naar de telefoon
Uit het onderzoek van de telefoon van de verdachte blijkt dat hij betrokken was bij nog tien andere explosies door het hele land. Deze explosies brachten levensgevaar of ernstig lichamelijk letsel voor de bewoners met zich mee. “Discussies, meningsverschillen of ruzies mogen nooit aanleiding zijn voor dergelijk geweld,” aldus de officier van justitie. “Explosies en beschietingen hebben een enorme impact op de betrokkenen: zowel de doelwitten als hun omgeving, waaronder familie, buren en toevallige voorbijgangers. Bij enkele explosies waren er jonge kinderen in de huizen aanwezig. Deze incidenten hebben niet alleen gevolgen voor de directe slachtoffers, maar ook voor de samenleving als geheel. Steden zoals Rotterdam, maar ook andere steden en dorpen, hebben te lijden onder deze gewelddadige acties.”
Gezien de ernst van de feiten en de impact op de samenleving, eist het OM een gevangenisstraf van negen jaar.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Suricat

Videoguard

SequriX

Seagate

Wordt een partner