Evenementenbranche positief na overleg met kabinet

Het kabinet geeft het RIVM opdracht om te kijken hoe in coronatijd veilig evenementen georganiseerd kunnen worden. Dat is het resultaat van een bespreking tussen Fieldlab Evenementen namens de evenementenbranche en de verantwoordelijke ministers.

Door de coronamaatregelen kunnen evenementen maar zeer beperkt worden georganiseerd. Dit heeft een grote impact op de evenementensector en op bedrijven die daarvan afhankelijk zijn, zoals evenementenbeveiligers. Om de belangen van de branche te behartigen hebben de brancheorganisaties zich verenigd in Fieldlab Evenementen, dat de spreekbuis vormt richting de overheid. Deze organisatie ontwikkelt gevalideerde bouwstenen als bewijslast van een veilige en betrouwbare organisatie van evenementen. Dit gebeurt in co-creatie met bedrijven, overheden, wetenschap, belangenorganisaties en publiek. Zo wil men het vertrouwen  winnen bij de Rijksoverheid, toetsingskaders verfijnen en de corona-routekaart aanpassen.

Nieuwe perspectieven
Woensdagavond vond opnieuw overleg plaats. Volgens de evenementenbranche bood dat nieuwe perspectieven. Gesproken is met de ministers Van Ark van Medische Zorg, Grapperhaus van Justitie en Veiligheid, Van Engelshoven van Cultuur en staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken. Besloten is dat het gezondheidsinstituut RIVM gaat kijken naar een plan om in coronatijd toch veilig evenementen te organiseren. Ook wordt Fieldlab onderdeel van het sneltestprogramma van VWS. Gekeken wordt of de sector de sneltest kan implementeren in de organisatie van evenementen. Dat wordt dan aangetoond met een nog te organiseren testevenement. Het kabinet was positief over de voorstellen van Fieldlab, maar benadrukte dat een en ander wel afhangt van de ontwikkeling van de besmettingscijfers. Daarom konden nog geen harde toezeggingen worden gedaan.

Deel dit artikel via: