Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

OSEC

HD Security

Trigion

Oribi ID Solutions

Optex

Unii

Dero Security Products

Lobeco

NIBHV

Kiwa

Avigilon Alta

ASIS

Explicate

Hikvision

DZ Technologies

Ajax Systems

CSL

Service Centrale Nederland

Advancis

Network Optix

Top Security

SOBA

Centurion

Bosch Security Systems

Genetec

RoSecure

ARAS

Paxton

Add Secure

JMB Groep

Akuvox

De Beveiligingsjurist

CDVI

Eizo

Eagle Eye Networks

CardAccess

Uniview

Paraat

Traka ASSA ABLOY

Milestone

Alarm Meldnet

Alphatronics

VAIBS

Secusoft

SmartCell

Sequrix

Connect Security

ASSA ABLOY

BHVcertificaat.online

NetworxConnect

VBN

Bydemes

Nimo Drone Security

Brivo

Securitas

ADI

HID

VVNL

GFT

EAL

Seagate

SmartSD

Nimo Dog Security

Crown Security Services

i-Pro

Seris

G4S

Regio Control Veldt

Masset Solutions

Gold-IP

2N

SMC Alarmcentrale

VideoGuard

Nenova

Multiwacht

Hanwha Vision Europe

PG Security Systems

20face

IDIS

VEB

Explicate brengt Peridect+ perimeterbeveiliging

20 juni 2024
Redactie
04:44

Sieza is een bekende traditionele fabrikant van beveiligingssystemen die sinds 1991 actief is op de markt. Het bedrijf is gespecialiseerd in perimeterbeveiligingssystemen en biedt oplossingen voor de beveiliging van kritieke infrastructuren zoals elektriciteitscentrales, gevangenissen, luchthavens (zowel civiel als militair), fabrieken, winkelcentra en residentiële villa’s. Het Peridect+ systeem wordt inmiddels toegepast in meer dan 50 landen en is nu verkrijgbaar bij Explicate.

Het Peridect+ perimeterdetectiesysteem is ontworpen om een gebied (met specifieke objecten in dat gebied) te beschermen tegen onbevoegde toegang. Het systeem kan worden geïnstalleerd op verschillende soorten omheiningen, zoals traditioneel gaas, gelaste draadpanelen, metalen platen en decoratieve hekken. Er is ook een vandaalbestendige versie beschikbaar, die beter bestand is tegen beschadiging en een verborgen versie die in de palen van de omheining kan worden geïnstalleerd of onder de grond, bijvoorbeeld onder detectieplaten.

Automatische gevoeligheid
Het Peridect+ systeem detecteert trillingen veroorzaakt door pogingen om de omheining te doorbreken, zoals klimmen, snijden of onder de omheining kruipen. Het maakt gebruik van ‘Differential Logic’, wat onnodige alarmen door weersomstandigheden zoals regen, wind, hagel en bliksem aanzienlijk vermindert. Dit zorgt ervoor dat het systeem betrouwbaar blijft werken onder diverse weersomstandigheden zonder dat handmatige of automatische aanpassing van de gevoeligheid nodig is.
De programmeerbare uitgangen van Peridect+ kunnen worden aangesloten op allerlei standaard beveiligingspanelen, waarbij detectorgroepen in relevante uitgangen worden gecombineerd om alarmsituaties per zone te detecteren. Daarnaast kan het systeem worden geïntegreerd met visualisatiesoftware, wat de precieze locatie van een inbraak weergeeft en communicatie met andere systemen mogelijk maakt.

Betrouwbaarheid
Het systeem heeft verschillende kenmerken die de installatie en betrouwbaarheid verbeteren, zoals modulaire opbouw, galvanische scheiding van detectielijnen voor verbeterde storingsbestendigheid en symmetrische aansluiting van detectoren voor eenvoudige installatie zonder polariteitsproblemen. Bovendien kunnen er tot 500 detectoren per lijncontroller worden aangesloten, waardoor grote perimeters eenvoudig beveiligd kunnen worden.
In geval van communicatieonderbreking neemt een back-up controller de controle over, waardoor de werking van de detectielijn gewaarborgd blijft, zelfs bij lijnonderbrekingen of kortsluitingen. Dit zorgt voor een betrouwbare en continue beveiliging van de perimeter.

Meer informatie is te vinden op de website van Sieza. Uiteraard kan ook contact met Explicate worden opgenomen met vragen over de mogelijkheden van Peridect+.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

SequriX

Wordt een partner