Explosie bij Amsterdamse juwelier

In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 december ging er bij een juwelier in de Jan Evertsenstraat in Amsterdam een explosief af. De explosie veroorzaakte geen gewonden, maar wel aanzienlijke schade aan het winkelpand.

Rond 04.40 uur werd een harde knal gehoord in de omgeving van de juwelier en zagen getuigen ook brand bij het betreffende pand. Ter plaatse bleek dat er een explosie had plaatsgevonden. Verschillende (specialistische) politie-eenheden kwamen vervolgens naar de locatie om onderzoek te doen. Eerst was het de beurt aan de Explosieven Opruimingsdienst Defensie en nadat de situatie veilig was verklaard, kon onder andere de Forensische Opsporing aan de slag. Rond 07.30 uur werd de plaats delict opgeheven.

Eerdere explosie
De recherche gaat nu verder onderzoeken wat er zich precies heeft afgespeeld en wie de verantwoordelijke(n) is/zijn. In het onderzoek wordt sowieso meegenomen dat er eerder dit jaar, op 2 maart, ook een explosie heeft plaatsgevonden bij dezelfde juwelier. Waarom deze tweede explosie heeft plaatsgevonden, staat nog niet vast en de recherche houdt op dit moment alle scenario’s nog open.

Deel dit artikel via: