FireSafety & Security Event ook een must voor wie kennis zoekt

Tijdens het FireSafety & Security Event kunnen verschillende kennissessies worden bijgewoond. Dat begint al met het openingscongres op 13 april om 10:00u en wordt gevolgd door verschillende kleinere sessies, met uiteenlopende vakinhoudelijke onderwerpen.

Boele Staal, algemeen voorzitter van de Federatie Veilig Nederland, geeft de aftrap met een inleiding over het centrale thema: het business model voor de beveiligingsinstallateur in 2022-2025. Onder leiding van dagvoorzitter en moderator Peter van der Geer komt vervolgens een groot aantal specialisten aan bod met korte, stevige pitches. Advocaat Floor Damen van Lexence Advocaten begint met een onderwerp dat ook bij beveiligingsinstallateurs tegenwoordig tot grote problemen kan leiden: drugsgebruik op de werkvloer.
Verzekeraars hebben altijd een flinke vinger in de pap gehad als het op beveiligen aankomt. Maar hoe zit dat in 2022? Menno Sombroek,
risicomanager bij VMD Koster Verzekeringen, vertelt over het risico van schijnveiligheid dat verzekeringen kunnen bieden.
Zonder opvolging heeft alarmering weinig zin. Maar hoe gaat dat technisch in het digitale tijdperk? En hoe worden hulpdiensten optimaal bereikt? Daarover praat Jeroen Lemereis, disciplinevertegenwoordiger van politie bij de LMS.

Veilig verbinden
Roofovervallen zullen ook de komende jaren blijven plaatsvinden. Landelijk coördinator overvallen bij de politie, Jos van der Stap, zal vertellen hoe publieke en private partijen de bestrijding gezamenlijk ter hand kunnen nemen.
Dat alle techniek toegroeit naar één wereldomvattend Internet-of-Things is een feit. Marcel Jutte van Hudson Cybertec legt uit welke gemakken en gevaren dat met meebrengt. Ook Edwin Bron van KPN gaat het hebben over het veilig verbinden van technologie.
Of de technologie werkelijk veilig is, is een taak voor Kiwa Certificatie & Inspectie om te controleren. Peter Voshol van Kiwa vertelt over de vier soorten en 28 maten van kwaliteit en het nut van certificatie.
De oorlog in Oekraïne lijkt misschien ver weg, maar toont wel aan dat men maar beter voorbereid kan zijn. Eric Schouten van Dyami strategic consulting praat daarom over weerbaarheid in oorlogstijd. Intussen moet iedereen gezond zien te blijven. Dat is het onderwerp van Martine Hauwert van Smart Vitaal.

De Kroeg
Gedurende de beursdagen vinden presentaties plaats in De Kroeg, achterin hal 7. Beide dagen is het programma gelijk met om 11:00u de Federatie Veilig Nederland over(Brand)veilig wonen, winkelen en parkeren. Om 13:00u vertelt ASSA ABLOY of Safety echt een risico is voor Security. 14:00u geeft ARAS Security en presentatie over de Rijkspas en redundantie. En om 15:00u legt Siemens uit hoe een meldertest zonder overlast mogelijk is.

Speakerscorner
In hal 6 is de Speakerscorner te vinden. Beide dagen start de Federatie Veilig Nederland hier om 10:00u met het seminar ‘Het geluid van veiligheid’. 13 april om 13:00u praat de VSI/EFSN over de waardering van sprinklers. Op 14 april geeft VAIBS om 13:00u een uitleg over hoe video AI-analytics eenvoudig is toe te passen in de praktijk. Om 14:00u volgt Hertek met het seminar Wireless Logic: ‘Things OFF Internet. Zo pakt u uw IoT-beveiliging aan!’. Op beide dagen sluit Hertek om 15:00u af met ‘Connected Safety: Het antwoord op de huidige uitdagingen in de brandveiligheid’.
Wie de vakkennis wil uitbreiden doet er dus eveneens goed aan om 13 en 14 april een bezoek aan de Brabanthallen te brengen.

Deel dit artikel via: