Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Centurion

Eagle Eye Networks

VAIBS

NIBHV

De Beveiligingsjurist

Seagate

Hikvision

Explicate

CDVI

Add Secure

Traka ASSA ABLOY

ASSA ABLOY

Crown Security Services

SMC Alarmcentrale

Paraat

Alphatronics

OSEC

Ajax Systems

IDIS

Masset Solutions

ARAS

SOBA

PG Security Systems

Paxton

Oribi ID Solutions

VideoGuard

GFT

HID

Optex

Bosch Security Systems

DZ Technologies

G4S

EAL

Nimo Drone Security

ASIS

NetworxConnect

Nenova

20face

Trigion

JMB Groep

VVNL

Avigilon Alta

HD Security

Secusoft

Kiwa

Genetec

Connect Security

Alarm Meldnet

RoSecure

Nimo Dog Security

Hanwha Vision Europe

CSL

BHVcertificaat.online

VEB

SmartSD

i-Pro

Akuvox

Unii

VBN

Dero Security Products

Eizo

Uniview

Multiwacht

Lobeco

Seris

Gold-IP

Brivo

Bydemes

Milestone

2N

Advancis

Network Optix

CardAccess

Regio Control Veldt

SmartCell

ADI

Securitas

Top Security

Service Centrale Nederland

Sequrix

Fred Teeven wordt voorzitter VEB

18 juni 2024
Redactie
11:19

Op 25 juni handigt Jan Kuipers de voorzittershamer van de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven over aan Fred Teeven. Kuipers gaf sinds 2014 leiding aan de brancheorganisatie, die in die periode groeide van 350 tot zo’n 950 leden en partners.

De enorme grootte die de VEB inmiddels bereikt heeft, vormt de belangrijkste reden om een ‘ander type’ voorzitter te kiezen. Tot nu toe waren het vrijwel alleen vakmensen uit de technische beveiligingsbranche die het voorzitterschap mochten bekleden. De voorzitter was dan meteen operationeel leider van de organisatie. Ook Kuipers vervulde geruime tijd de rol van voorzitter én directeur. Die laatste functie droeg hij 8 januari dit jaar over aan René Kamphuis. En op 25 juni zit na tien jaar ook zijn voorzitterschap erop. Die taak wordt overgenomen door Fred Teeven, die weliswaar niet uit de branche komt, maar die als voormalig staatssecretaris van Justitie wel een enorme bestuurlijke ervaring heeft en die in die hoedanigheid veel te maken heeft gehad met particuliere beveiligingsorganisaties, een sector waarvan de VEB inmiddels ook ruim 200 leden heeft.

Logische keuze
Teeven is al geruime tijd actief voor de VEB. De vereniging leerde hem in 2012 kennen, toen hij als staatssecretaris van Veiligheid & Justitie gastspreker was tijdens het 25-jarig jubileumfeest in Slot Zeist. In 2019 was hij dagvoorzitter tijdens de ‘Kick Off’ van een aantal brancheorganisaties – waaronder de VEB – in het Louwman Museum. En sinds 1 juli 2019 is Teeven adviseur bij de VEB, met als belangrijkste taak het openen van deuren in de Haagse politiek. Hij is dan ook een logische keuze om Kuipers op te volgen als voorzitter van de brancheorganisatie.
De nieuwe voorzitter heeft nog tal van andere maatschappelijke functies en zal daarom aanzienlijk minder tijd aan de vereniging kunnen besteden dan Kuipers. Maar dat is begin van dit jaar ondervangen, doordat Kamphuis vier dagen in de week beschikbaar is voor de operationele leiding van de VEB. Volgens Kuipers hoeven leden niet bang te zijn dat ‘hun’ vereniging nu ineens heel anders wordt. Het bestuur en de ledenraad veranderen niet en het succesvolle beleid wordt voortgezet. “De behoefte van de markt blijft leidend”, aldus Kuipers.

Samenwerkingen
Verwacht wordt dat met Teeven aan het roer de vereniging makkelijker samenwerkingen zal kunnen intensiveren met maatschappelijke stakeholders in de veiligheidssector, zoals VNO-NCW, de overheid, de politiek en de verzekeraars. Ook de banden met andere brancheorganisaties, zoals Nederlandse Veiligheidsbranche, Federatie Veilig Nederland en Techniek Nederland, zullen nog verder worden aangehaald.
De komende tijd gaat Teeven een groot aantal leden bezoeken om meer over het vak te weten te komen. Veel kennis deed hij al op in de vijf jaar die hij als adviseur actief was. Zo was hij bij alle VEB-evenementen van de partij. Op korte termijn wil hij de pasjesproblematiek van particuliere beveiligers aanpakken en zorgen voor betere controle op de sector, waardoor het lidmaatschap van de branchevereniging meer waarde krijgt. Voor de markt is het interessant dat de kwaliteitssystemen verder worden uitgebouwd. Zo komt er binnenkort een systeem voor kwaliteitsborging van maatwerk in hogere risicosectoren.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

SequriX

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner