G4S veiligheidstrainingen met een virtual reality-bril (video)

Gesprek met Mart Bosch, Manager New Markets bij G4S, over de virtuele veiligheidstrainingen met de Oculus Rift.

Om medewerkers veiligheidsbewust te krijgen, is training nodig. Dankzij virtuele veiligheidstrainingen leert men eenvoudig en doeltreffend. De interactieve trainingen zijn uitgewerkt in interactieve games.

[youtube_video id=”4JJ0rUlM5oI”]

De Oculus Rift is een virtual reality-bril met een breed stereoscopisch gezichtsveld ontwikkeld voor gamers. Het toestel meet de bewegingen van het hoofd van de speler zodat deze bewegingen gebruikt kunnen worden als besturing in de training.  Dit zorgt ervoor dat de speler zich meer ondergedompeld voelt in de virtuele wereld.

G4S trainingTijdens SSA 2015 in Amsterdam lanceerde G4S denieuwe virtuele trainingen: Omgaan met Agressie, Health & Safety en Cyber Security. Anders dan bij traditionele veiligheidstrainingen krijgt de cursist bij virtueel trainen constant zijn resultaat teruggekoppeld. Die interactiviteit houdt hem scherp. In elk level komt een leerdoel aan bod. De realistische vormgeving maakt de beleving intens en de training leuker. Ook maakt dit platform het mogelijk om vorderingen van cursisten te volgen en zichzelf bewust te maken van hun eigen handelen en gedrag in bepaalde situaties.

Deel dit artikel via: