Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

SmartSD

Nenova

ASIS

Unii

Bosch Security Systems

JMB Groep

Uniview

ADI

IDIS

Add Secure

Regio Control Veldt

SMC Alarmcentrale

Hikvision

Dero Security Products

De Beveiligingsjurist

Lobeco

BHVcertificaat.online

Securitas

CardAccess

Seris

EAL

Alarm Meldnet

Explicate

Top Security

2N

Masset Solutions

VAIBS

Trigion

Paraat

CDVI

Milestone

VVNL

G4S

PG Security Systems

Eagle Eye Networks

HID

GFT

Nimo Drone Security

Brivo

ARAS

Bydemes

Hanwha Vision Europe

Paxton

Gold-IP

Oribi ID Solutions

Nimo Dog Security

Genetec

VideoGuard

20face

Multiwacht

Service Centrale Nederland

NIBHV

VEB

NetworxConnect

Secusoft

SOBA

Network Optix

CSL

ASSA ABLOY

Sequrix

OSEC

Centurion

Ajax Systems

Advancis

Seagate

Akuvox

Optex

i-Pro

RoSecure

Avigilon Alta

DZ Technologies

VBN

Connect Security

HD Security

Crown Security Services

Kiwa

Traka ASSA ABLOY

SmartCell

Eizo

Alphatronics

Geavanceerde brandbeveiliging voor ZIN Toren Brussel

8 juli 2024
Redactie
08:44

De ZIN Toren in Brussel, een futuristisch architecturaal project, combineert moderne vormgeving met geavanceerde brandbeveiligingstechnologie van Inim. In samenwerking met architecten en ingenieurs leverde Inim op maat gemaakte producten en systemen om maximale veiligheid te garanderen. Dit omvat de installatie van slimme rookmelders en geavanceerde bedieningspanelen.

De ZIN Toren ontstond uit de transformatie van twee bestaande aangrenzende gebouwen, verbonden door een nieuw deel van 14 verdiepingen. Dit multifunctionele complex combineert werk- en woonruimtes en is zeven dagen per week geopend. De uitdaging was om woonruimtes, kantoren en gemeenschappelijke faciliteiten te integreren, wat een innovatief ontwerp en geavanceerde brandbeveiligingsoplossingen vereiste.

Complexe brandbeveiligingseisen
De structuur en de multifunctionaliteit van de ZIN Toren vereisten een gedistribueerd branddetectie- en alarmsysteem. Inim installeerde 29 bedieningspanelen en 7 repeaterpanelen, verbonden in een netwerk om een ‘cluster’ te vormen. Dit systeem beheert ongeveer 130 lussen, 9000 detectoren, 1000 handbrandmelders, 2500 sirenes, 1000 bedieningsmodules, 40 RWA-modules en 8 gasblussystemen.

Geavanceerde functionaliteiten
Het Previdia-systeem van Inim biedt geavanceerde functies, zoals gedifferentieerde toegang tot informatie en specifieke evacuatieprocedures. Deze functies zijn cruciaal voor een effectieve brandbestrijding en zorgen voor snelle en nauwkeurige reacties bij noodgevallen.
SmartSD, de Inim distributeur voor de Benelux, leverde logistieke, technische en commerciële ondersteuning. ‘The Belgian’ was verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw en de inbedrijfstelling van het systeem. Dit bedrijf, een bekende in de fire & security-sector, heeft al meer dan 60 jaar ervaring en werkt al jaren samen met Inim Electronics.

Dankzij de samenwerking met Inim beschikt de ZIN Toren nu over een geavanceerd brandbeveiligingssysteem, dat de veiligheid en bescherming van alle aanwezigen waarborgt. Het systeem biedt volledige dekking en een tijdige respons in geval van nood, wat bijdraagt aan de algehele veiligheid van dit prestigieuze gebouw in Brussel.

De volledige case study is hier te downloaden.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

SequriX

Wordt een partner