Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Eagle Eye Networks

VBN

i-Pro

Add Secure

BHVcertificaat.online

Aritech

Centurion

Bydemes

Sequrix

Optex

Multiwacht

SMC Alarmcentrale

2N

IDIS

Nenova

HD Security

Brivo

VAIBS

Genetec

EAL

ARAS

Network Optix

NetworxConnect

Oribi ID Solutions

Connect Security

Service Centrale Nederland

SmartCell

Alphatronics

Secusoft

Dero Security Products

VVNL

Gold-IP

Milestone

VideoGuard

PG Security Systems

Avigilon Alta

OSEC

Paraat

Top Security

Hikvision

Seagate

Uniview

G4S

CDVI

SOBA

Bosch Security Systems

Crown Security Services

Kiwa

Securitas

Unii

CSL

20face

Eizo

Lobeco

DZ Technologies

Ajax Systems

SmartSD

Alarm Meldnet

Advancis

Paxton

Trigion

HID

ADI

CardAccess

Masset Solutions

VEB

Explicate

Hanwha Vision Europe

Akuvox

ASIS

NIBHV

Regio Control Veldt

ASSA ABLOY

Traka ASSA ABLOY

Seris

Gegarandeerde politie-inzet vanaf 1 januari 2011

16 december 2010
Redactie
02:31

Vanaf 1 januari 2011 gaat de Nederlandse politie met de hoogste prioriteit reageren op geverifieerde inbraakalarmen. Geverifieerde alarmen vanuit objecten in het land kunnen vanaf dat moment rekenen op de volle politie-aandacht en kunnen rekenen op de inzet binnen 10 minuten (stedelijk gebied) tot maximaal 15 minuten (landelijk gebied).

PolitieDe politieorganisatie wordt door politiek en interne overwegingen meer en meer gedwongen tot verdergaande efficiency van de eigen organisatie en wenst reductie van de inzet van politieauto’s voor elektronische inbraakalarmen. Tegelijkertijd moet de effectiviteit van politie-inzet omhoog. De politie-inzet op elektronische alarmen leidt dagelijks tot een pakkans van circa 20% per situatie.

Een alarmsysteem is voor de objecteigenaar een nuttig signaleringssysteem, maar heeft helaas – als bijeffect – nog te veel nodeloze politie-inzet tot gevolg. Techniek is tenslotte niet feilloos in het herkennen van (potentiële) criminelen. De Monitor Criminaliteit Bedrijfsleven (MCB) 2009 stelt dat de preventieve werking van alarmsystemen zeer effectief is: in de laatste vijf jaar is het aantal inbraken in bedrijven met 26% gedaald en in enkele sectoren zelfs met 45%. De politie is ook zeer te spreken over de aanzienlijke investeringen die het bedrijfsleven en particulieren reeds hebben gedaan. De pakkans ligt echter laag en kan dus beter. Verificatie van alarmen zal leiden tot wel 50% kans op een heterdaad.

Jaarlijks sturen inbraaksystemen in Nederland enkele miljoenen alarmen naar de PAC’s. Na een snelle monitoring stuurt de PAC een bewakingsdienst aan en/of de eigenaar/sleutelhouder van het object. Van de na filtering overgebleven 40.000 alarmmeldingen van de PAC`s, die uiteindelijk worden doorgegeven aan de politie, is ca. 80% een nodeloos alarm. De aanzienlijke jaarlijkse kosten voor eigenaren van alarmsystemen voor een zorgvuldige verificatie kunnen door een eenmalige investering in technische of organisatorische aanpassingen binnen één tot twee jaar worden terugverdiend. Als deze aanpassingen zijn uitgevoerd resulteert dit in het feit dat de politie met hoogste prioriteit naar het object uitrukt. Dat wil zeggen dat de politie door heel Nederland binnen maximaal 15 minuten ter plaatse is.

Eerder verschenen: Waarschuwing voor verkeerde voorlichting alarmsystemen

Deel dit artikel via:

Schijn-zzp'ers

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

SequriX

Aritech

Wordt een partner