Gegevens van ruim honderd agenten met PTSS gelekt

Door een fout weten nu ruim honderd medewerkers van de politie van elkaar dat zij PTSS (Post-Traumatische Stress-Stoornis) hebben. In een uitnodiging waren hun e-mail-adressen per abuis in de adresbalk, in plaats van in het BCC-veld geplaatst.

PTSS is een aandoening die voorkomt bij mensen die iets heel ergs hebben meegemaakt. De kans hierop is vanzelfsprekend relatief groot bij medewerkers van hulpdiensten. Omdat praten met collega’s kan helpen, worden regelmatig contactdagen georganiseerd. In een uitnodiging hiervoor zette de casemanager van het meldpunt PTSS van de politie per ongeluk alle namen en e-mailadressen in de gewone adresbalk van de email, in plaats van verborgen in de BCC. Een van de getroffenen stuurde de e-mail-wisseling die daarop volgde door naar Omroep Brabant. De betreffende e-mail werd direct ingetrokken en de geadresseerden ontvingen excuses. Een van de genodigden liet weten: ‘Als ik naar zo’n contactdag toe zou gaan, dan weet ik dat ik collega’s of oud-collega’s tegenkom. Dan kies ik daarvoor. Maar ik ga nooit. Want ik wil niet dat mensen van me weten dat ik PTSS heb. Ik schaam me ervoor.’ De politie heeft erkend dat de fout is gemaakt.

Deel dit artikel via: