Geldhond ontdekt 270.000 euro in opslagbox

Dinsdag is in Breda een groot aantal opslagboxen gecontroleerd. Daarbij werd met behulp van een speciaal getrainde hond voor 270.000 euro aan bankbiljetten aangetroffen. De actie vond plaats in een samenwerkingsverband tussen onder andere politie, douane en gemeente.

De controles vonden plaats in samenwerking met de gemeente, politie, douane en de NSSA, een branchevereniging van verhuurders van opslagruimten. Op een van de locaties werd dankzij de scherpe neus van een geldhond in een box bijna 270.000 euro gevonden. Het was de laatste box die door handhavers van de gemeente, politieagenten en douane gecontroleerd werd. Het geld is in beslag genomen en de recherche doet onderzoek naar de herkomst.
Burgemeester van Breda, Paul Depla, over deze resultaten: “Wederom tonen we aan dat we met deze acties kunnen tegengaan dat opslagruimten voor criminele doeleinden gebruikt worden. Ook dit keer was er een goede samenwerking met de verhuurders en de andere partners. En dat is heel belangrijk, want alleen samen staan we sterk tegenover de georganiseerde criminaliteit.”

Baronie Interventieteam
De actie vond plaats onder het Baronie Interventieteam (BIT). Hierin werken de gemeenten Alphen-Chaam/Baarle-Nassau, Altena, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Oosterhout en Zundert samen in de strijd tegen de georganiseerde criminaliteit. Hierbij sluiten ook andere overheidspartners aan als politie, douane en Belastingdienst. Hierdoor is de slagkracht groter en is er in korte tijd meer zicht en inzicht over een groter gebied. De partners werken samen in Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland-verband om gezamenlijk het zicht op en inzicht in ondermijnende activiteiten te vergroten, deze te analyseren en aan te pakken. Komend jaar vinden er in de Baronie vaker integrale controles plaats. Zo treden overheden samen op tegen georganiseerde criminaliteit en ondersteunen ze eigenaren en verhuurders bij het versterken van hun weerbaarheid.

Deel dit artikel via: