Geldloper Brink’s vrijgesproken van verduistering

Geldloper Bas Z. is vrijgesproken van verduistering van 176.000 euro uit twee geldautomaten twee jaar geleden. De rechtbank in Amsterdam oordeelde vrijdag dat er onvoldoende bewijs is dat de man het geld achterover heeft gedrukt.

BrinksHij werd ervan verdacht het geld in juni 2013 in Hilversum buit te hebben gemaakt tijdens zijn werk als geldloper voor Brink’s.

Het OM had 16 maanden cel geëist tegen Z. uit Haarlem, en Brink’s wilde het geld terug.  Volgens de rechtbank is gebleken dat het geld in de pinautomaten op 31 mei voor de laatste keer is geteld. Tussen die datum en het moment dat Z. de automaten begin juni aandeed, hadden ze tweemaal een zogenoemde servicebeurt gehad. De rechtbank zei dat „niet uit te sluiten is” dat de verduistering toen is gebeurd. De schadeclaim van Brink’s is daarom afgewezen.

Z. toonde zich opgelucht. Hij heeft steeds alles ontkend. Zijn advocaat Richard van der Weide vroeg tijdens de behandeling van de zaak vrijspraak. Volgens hem is er absoluut geen bewijs voor de verduistering. Ook is zijn cliënt nooit gezien met het geld, zegt Van der Weide. Het zou bovendien gaan om coupures van 10, 20 en 50 euro. En dat voor een bedrag van 176.000 euro. Dat kan je niet zomaar verstoppen.

Deel dit artikel via: