Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Ajax Systems

CDVI

Masset Solutions

HD Security

Bosch Security Systems

Secusoft

ADI

CSL

Alphatronics

ARAS

Crown Security Services

Brivo

Milestone

SmartCell

Securitas

Connect Security

JMB Groep

2N

CardAccess

Hanwha Vision Europe

SMC Alarmcentrale

Uniview

IDIS

Nimo Dog Security

Top Security

Nenova

HID

20face

NetworxConnect

PG Security Systems

Gold-IP

Hikvision

ASSA ABLOY

DZ Technologies

VAIBS

VVNL

De Beveiligingsjurist

EAL

Eagle Eye Networks

Avigilon Alta

VEB

Advancis

Sequrix

GFT

Kiwa

Unii

VideoGuard

Regio Control Veldt

Alarm Meldnet

Dero Security Products

G4S

Add Secure

SOBA

SmartSD

Trigion

Bydemes

Traka ASSA ABLOY

Oribi ID Solutions

Lobeco

BHVcertificaat.online

VBN

OSEC

ASIS

Centurion

Service Centrale Nederland

Paraat

i-Pro

Optex

Multiwacht

Nimo Drone Security

Paxton

Eizo

NIBHV

Genetec

Seris

RoSecure

Seagate

Explicate

Akuvox

Geldtransport G4S veiliger dankzij bluskoffer

22 oktober 2007
Redactie
14:36

G4S Cash Services gaat zijn medewerkers uitrusten met bluskoffers. De extra veiligheidsmaatregel is het gevolg van de brute overval vorig najaar in Amsterdam, waarbij criminelen geld probeerden buit te maken door brand te stichten in een ATM-kluis. Twee geldtransporteurs van G4S raakten daarbij zwaargewond.

Criminelen wisten in het najaar van 2006 op het Belgiëplein in Amsterdam tijdens het vullen van de ATM brand te stichten in de kluis. De twee geldtransporteurs raakten daarbij zwaargewond. G4S Cash Services vult dagelijks in het hele land de geldautomaten van een aantal grote commerciële banken, werk dat bij de vele duizenden traditionele geldautomaten gebeurt in afgesloten kluisruimtes.

Om medewerkers tegen dit soort buitensporig geweld te beschermen heeft G4S Cash Services eerst overwogen alle ATM-kluizen uit te laten rusten met brandblussystemen. Dat is echter moeilijk te realiseren, bovendien hebben dergelijke systemen vaak onderhoud nodig, en dat is een extra risicofactor. Een onderhoudsvrij mobiel blussysteem bleek nog niet te bestaan. Daarom heeft G4S samen met FirePro geïnvesteerd in de ontwikkeling van zo’n systeem.

Nog deze maand krijgen alle tachtig ATM-serviceteams van G4S Cash Services de beschikking over een bluskoffer. Het blussysteem in de koffer kan met de hand worden geactiveerd, maar gaat ook automatisch blussen als de temperatuur boven de 160 graden Celsius komt – een temperatuur die bij een beginnende brand al na een paar seconden is bereikt.

FirePro heeft meteen patent aangevraagd op de bluskoffer, want het bedrijf ziet een grote markt voor dit mobiele brandbeveiligingsmiddel. Voor G4S Cash Services is het belangrijk dat het bedrijf zijn mensen weer beter kan beschermen en met deze innovatie bovendien zijn positie bevestigt als marktleider in geld- en waardelogistiek én in veiligheid.

Deel dit artikel via:

Vlog 6

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner