Gemeente Amsterdam verlengt cameratoezicht

In verschillende Amsterdamse wijken wordt het cameratoezicht verlengd ter bestrijding van drugsoverlast en -criminaliteit. Soms gaat het om een half jaar, maar op andere locaties wordt het cameratoezicht het hele jaar gecontinueerd.

De gemeente Amsterdam heeft het cameratoezicht onlangs geëvalueerd en concludeerde dat de inzet van camera’s nog steeds gerechtvaardigd. De camera’s vergroten volgens de gemeente de efficiëntie en effectiviteit van het optreden van de politie en handhaving en dragen bij aan preventie van strafbare feiten en handhaving van de openbare orde. Of dat zo blijft wordt elk jaar opnieuw geëvalueerd. Als daaruit blijkt dat de criminaliteit tot een bepaald niveau is gedaald, wordt het cameratoezicht beëindigd, waarbij er kennelijk vanuit wordt gegaan dat deze maatregel de criminaliteit niet zal laten terugkeren.

Half of heel jaar
In de Diamantbuurt in Zuid, het Karel Doormanplein in West, het A. Staalmanplein in Nieuw-West, de H.J.E. Wenckebachweg in Oost en de Banne Zuid in Noord, blijven de camera’s in ieder geval tot eind juni aanwezig. Het hele jaar zal gesurveilleerd blijven worden in de Amsterdamse Poort, Holendrecht, Ganzenpoort en Gein in Zuidoost, de Indische Buurt en Dapperbuurt in Oost, De Pijp/Marie Heinekenplein en Van Woustraat in Zuid, de Jan Evertsenstraat en het Mercatorplein in West, het Lambertus Zijlplein, Delflandplein, de Burgemeesters- en Dobbebuurt, het Osdorpplein, Tussenmeer en Dijkgraafplein in Overtoomse Veld, het Buikslotermeerplein en de Pont Buiksloterweg in Noord en Droogbak, Singel, de Wallen, Nieuwedijk, Stationsplein, Haarlemmerstraat, Spui, Handboogstraat, Zuiderkerkhof, Pentagon, Sint Antoniesluis, Sint Antoniesbreestraat en Jodenbreestraat en Centrum.

Deel dit artikel via: