Gemeente Zandvoort vaardigt gebiedsverboden uit

Naar aanleiding van de ongeregeldheden op het strand afgelopen woensdagavond verbiedt burgemeester David Moolenburgh de relschoppers om deze zomer naar Zandvoort te komen. Er zijn al 32 gebiedsverboden opgelegd, meer zullen in de komende tijd volgen. Het gebiedsverbod wordt opgelegd voor de maximale termijn van 12 weken voor heel Zandvoort (18 juni t/m 9 september).

Burgemeester David Moolenburgh: “Het moet afgelopen zijn met groepen jongeren die naar Zandvoort komen om hier te rellen en overlast te veroorzaken. Woensdagavond ontstond een situatie die we niet accepteren. Naast de extra inzet van politie vaardig ik nu deze gebiedsverboden uit. De boodschap is duidelijk: Deze jongeren zijn deze zomer niet meer welkom in Zandvoort.”

Camerabeelden
Tijdens de ongeregeldheden is een aantal betrokken personen opgevangen bij de strandafgangen waarbij gegevens zijn genoteerd.  Naar verwachting zullen nog meer gebiedsverboden volgen. Op dit moment worden daarvoor de camerabeelden van woensdagavond geanalyseerd. Personen zijn strafbaar als ze zich niet aan het gebiedsverbod houden. Ook kan de burgemeester het dan voor een langere periode verbieden om in Zandvoort te komen.

Deel dit artikel via: