Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Nimo Drone Security

Gold-IP

VideoGuard

Hanwha Vision Europe

De Beveiligingsjurist

i-Pro

Optex

Regio Control Veldt

Masset Solutions

BHVcertificaat.online

Bydemes

NIBHV

Nimo Dog Security

Alphatronics

Centurion

2N

Crown Security Services

GFT

Connect Security

NetworxConnect

Bosch Security Systems

Advancis

Hikvision

HD Security

IDIS

SMC Alarmcentrale

20face

ARAS

Paxton

Eagle Eye Networks

VEB

Explicate

ASSA ABLOY

DZ Technologies

Ajax Systems

RoSecure

Kiwa

Multiwacht

ASIS

Alarm Meldnet

HID

Securitas

VAIBS

Uniview

Genetec

Akuvox

SmartSD

Secusoft

Eizo

CardAccess

JMB Groep

VBN

Traka ASSA ABLOY

G4S

Oribi ID Solutions

VVNL

Service Centrale Nederland

Avigilon Alta

Seris

EAL

Trigion

Seagate

SmartCell

Unii

Lobeco

Dero Security Products

Add Secure

Brivo

Nenova

CSL

PG Security Systems

CDVI

OSEC

Top Security

Paraat

Milestone

ADI

Sequrix

SOBA

Gemeenten Flevoland samen tegen ondermijning

21 mei 2021
Redactie
08:39

Met de ondertekening van het vernieuwde Damoclesbeleid door vijf gemeenten, is Flevoland een stap verder in de gezamenlijke aanpak tegen ondermijning. Het Damoclesbeleid beschrijft op welke wijze handhavend wordt opgetreden tegen de handel in soft- en harddrugs. In Flevoland wordt nu op dezelfde manier én strenger opgetreden.

Met deze eenduidige aanpak wordt voorkomen dat criminelen in een andere gemeente in de provincie verder gaan met druggerelateerde activiteiten. Het vernieuwde Damoclesbeleid is inmiddels ingevoerd in Lelystad, Dronten, Zeewolde, Noordoostpolder en Urk. Almere had het beleid eerder al aangepast.

Hennepcriminaliteit
Het Damoclesbeleid geeft de burgemeester de mogelijkheid om een woning of lokaal te sluiten, als daar drugs aanwezig zijn, worden geproduceerd of verhandeld. Hiermee wordt de hennepteelt en de handel in drugs tegengegaan. Het Damoclesbeleid vloeit voort uit de werkafspraken over een uniforme en integrale aanpak van hennepcriminaliteit. Deze zijn gemaakt door het Openbaar Ministerie, politie, verhuurders, netbeheerders en gemeenten, in het kader van het vastgestelde Hennepconvenant Midden-Nederland.

Prioriteit
Uit ondermijningsbeelden van de politie blijkt dat verdovende middelen de rode draad zijn in de georganiseerde ondermijnende criminaliteit. Met de gezamenlijke aanpak in Flevoland geven politie, het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum Midden Nederland (RIEC MN) en de verschillende gemeenten prioriteit aan de aanpak van de drugscriminaliteit en andere vormen van ondermijning, zoals witwassen, wapenhandel en afpersing.
Ook de provincie sluit zich aan bij het initiatief, dat ‘de Flevolandse norm’ wordt genoemd. Commissaris van de Koning Leen Verbeek noemde dit in zijn nieuwjaarstoespraak van vorig jaar al als één van de belangrijkste speerpunten. Hij vreest dat Flevoland een steeds belangrijkere rol speelt in de criminele wereld.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner