Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Alphatronics

Regio Control Veldt

Top Security

PG Security Systems

DZ Technologies

Nenova

Eagle Eye Networks

Sequrix

HD Security

ADI

OSEC

Seagate

CardAccess

NetworxConnect

Ajax Systems

VVNL

Hanwha Vision Europe

Centurion

20face

ARAS

Traka ASSA ABLOY

VideoGuard

SmartSD

Advancis

NIBHV

2N

Connect Security

CSL

Paxton

Brivo

De Beveiligingsjurist

SOBA

Securitas

IDIS

RoSecure

Trigion

VEB

Crown Security Services

Gold-IP

Add Secure

SmartCell

Genetec

Milestone

JMB Groep

Bosch Security Systems

i-Pro

G4S

Alarm Meldnet

EAL

SMC Alarmcentrale

Service Centrale Nederland

Avigilon Alta

HID

Optex

Explicate

Lobeco

Masset Solutions

Dero Security Products

Uniview

Unii

Eizo

Kiwa

VBN

Paraat

Nimo Drone Security

GFT

Secusoft

Seris

BHVcertificaat.online

Akuvox

ASIS

Nimo Dog Security

CDVI

Oribi ID Solutions

Network Optix

Hikvision

Multiwacht

ASSA ABLOY

VAIBS

Bydemes

Gerco Brandpreventie wint Innovatieprijs Brandveiligheid 2014

22 april 2014
Redactie
23:24

Gerco Brandpreventie heeft de Innovatieprijs Brandveiligheid 2014 gewonnen met twee productinnovaties: de Flex Tube en de Flex Box. De prijs werd uitgereikt tijdens het Nationaal Brandveiligheidscongres.

De Flex Tube en de Flex Box zijn flexibele kabelboxen. Beide zijn te openen, waarna er eenvoudig een nieuwe kabel doorgevoerd kan worden, of een bestaande kabel vervangen. Beide producten zijn getest volgens NEN EN 1366-3 en flexibel in het gebruik doordat de Flex Tube vervangen kan worden en de Flex Box kan worden vervangen en verwijderd. Het risico op niet herstelde doorbrekingen in brandwerende afdichtingen ten behoeve van kabeldoorvoeren is hiermee geminimaliseerd.

De 230 deelnemers aan het congres in theater CineMec te Ede lieten met een plenaire stemming weten het meest enthousiast te zijn over de vinding van Gerco. De andere genomineerden waren de CU-LT brandklep op afstand van Rf-Technologies en Safetycrete, een brandveilige betonvloer van Tebodin en Mebin.

CU-LT brandklep op afstand
Een gecertificeerde oplossing voor het plaatsen van een brandwerende klep op afstand van de wand die zorgt voor een brandveilige doorvoering. Om te voldoen aan de classificatiedocumenten, moeten brandkleppen volgens de testvoorwaarden worden geïnstalleerd: afhankelijk van het type wand, moeten de beschreven installatie en het afdichtingsproces zorgvuldig worden nageleefd. Omdat brandkleppen op bouwterreinen geïnstalleerd worden en niet in een laboratorium, ontstaan vaak onveilige situaties. In de werkelijkheid komt het regelmatig voor dat de klep niet met het klepblad midden in de wand kan worden geplaatst. De CU-LT brandklep op afstand biedt hiervoor een oplossing met een brandwerendheid van 60 tot 90 minuten.

Safetycrete
Een brandveilige betonvloer voor ruimtes en plaatsen waar gewerkt wordt met (zeer) brandbare vloeistoffen. Door het toepassen van dit ‘zeer open’ beton wordt een vlakke vloer gecreëerd met een zeer groot absorberend vermogen. Doordat de vloeistof vrijwel direct wegzakt in het Safetycrete, wordt een sterke reducering van uitdamping bereikt. Daarnaast wordt door de vermindering van uitdamping het brandvermogen beperkt.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Seagate

Videoguard

SequriX

Suricat

Wordt een partner