Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

2N

Oribi ID Solutions

NIBHV

VVNL

Kiwa

SOBA

Crown Security Services

VBN

Regio Control Veldt

De Beveiligingsjurist

Top Security

Paraat

Avigilon Alta

Unii

Add Secure

VideoGuard

Nimo Drone Security

Nimo Dog Security

G4S

Lobeco

Securitas

Alarm Meldnet

Gold-IP

GFT

VAIBS

CSL

Hanwha Vision Europe

Ajax Systems

20face

DZ Technologies

RoSecure

Centurion

Multiwacht

Uniview

Trigion

Secusoft

Seagate

Traka ASSA ABLOY

Nenova

SmartCell

EAL

HD Security

ADI

PG Security Systems

JMB Groep

i-Pro

Connect Security

VEB

IDIS

OSEC

Bydemes

NetworxConnect

Paxton

CDVI

Bosch Security Systems

SmartSD

Milestone

Dero Security Products

ARAS

SMC Alarmcentrale

Service Centrale Nederland

Masset Solutions

Genetec

Sequrix

HID

ASIS

Eizo

Eagle Eye Networks

Seris

CardAccess

Explicate

ASSA ABLOY

Optex

Brivo

Alphatronics

BHVcertificaat.online

Akuvox

Hikvision

Advancis

Geschil over doorbetaling toeslagen tijdens vakantie beveiliger

31 mei 2016
Redactie
00:00

Vakbond CNV heeft bezwaar aangetekend tegen het niet uitbetalen van onder andere onregelmatigheidstoeslag tijdens vakanties van beveiligers. Dit is volgens de bond weliswaar conform de CAO, maar in strijd met de wet.

Een beveiliger had hierover geklaagd bij de juridische dienst van CNV. Hij had gemerkt dat hij tijdens zijn vakanties aanzienlijk minder salaris ontving dan wanneer hij aan het werk was. Het verschil zat hem in de diverse toeslagen. De vakbond is hier in gedoken en constateerde dat de werkgever in lijn met de cao voor de particuliere beveiliging had gehandeld. Hierin staat in artikel 66 lid 1 dat een werknemer tijdens zijn vakantie of bij het opnemen van een losse vakantiedag recht heeft op doorbetaling van zijn basissalaris. CNV meent echter dat deze bepaling in strijd is met jurisprudentie met betrekking tot artikel 7:639 lid 1 uit het Burgerlijk Wetboek. Zo stelde de kantonrechter van de Rechtbank Den Haag op 3 juni 2015 dat onregelmatigheidstoeslag ook tijdens vakantieperioden dient te worden betaald, mits deze structureel worden uitgekeerd en er dus gesproken kan worden van een intrinsieke samenhang met de uitvoering van de taken. Dit is bijvoorbeeld het geval als iemand verplicht is om ook tijdens weekenden, avond, nacht en feestdagen te werken en daarvoor een vaste toeslag ontvangt. Die toeslag hoort dan ook tijdens de vakantie uitbetaald te worden, aldus de kantonrechter (JAR 2015/175).
Als CNV gelijk krijgt en artikel 66 lid 1 uit de cao voor de particuliere beveiliging met terugwerkende kracht nietig wordt verklaard, heeft dat nogal financiële gevolgen voor de werkgevers. Die zullen alsnog de onregelmatigheidstoeslagen moeten uitkeren, die beveiligers gedurende hun dienstverband tijdens vakanties hebben misgelopen. CNV dreigt met een rechtszaak als dat niet gebeurt.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Suricat

SequriX

Seagate

Videoguard

Wordt een partner