Gestolen auto’s net op tijd van boord

Op een schip dat afgemeerd lag in de haven van Vlissingen Oost hebben de Zeehavenpolitie Zeeland-West-Brabant en de douane na een tip in een container op een schip drie in Nederland gestolen auto’s aangetroffen. Het schip lag afgemeerd in de haven van Vlissingen Oost en had Afrika als bestemming.

De Zeehavenpolitie Zeeland-West-Brabant kreeg donderdag 7 september een melding dat op een zeeschip een gestolen auto zou staan. Naar aanleiding van deze informatie werd in nauwe samenwerking met de douane direct een onderzoek ingesteld. Het betreffende schip lag op dat moment afgemeerd in de haven van Vlissingen-Oost.

Verdachte container
Al snel werd door de wijkagenten van de Zeehavenpolitie en de douaniers aan boord een verdachte container gevonden. Nadat de container van boord was gezet, werden tussen bankstellen en matrassen niet één, maar drie gestolen personenauto’s aangetroffen. Vrijdag zijn ook nog twee andere containers extra gecontroleerd. Hierin bleken geen gestolen goederen te zitten.
Rechercheurs van de Zeehavenpolitie hebben een nader onderzoek ingesteld. Hieruit bleek dat de personenauto’s in Nederland zijn gestolen en via Antwerpen naar Afrika moesten worden verscheept. Omdat het schip in Vlissingen-Oost een tussenstop maakte, konden de voertuigen daar in beslag worden genomen. Het bedrijf waar het schip lag afgemeerd, het schip en de bemanning heeft zelf niets met de diefstal of heling van de auto’s te maken.

Deel dit artikel via: