Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

IDIS

Centurion

Uniview

NIBHV

Optex

20face

Milestone

Add Secure

Advancis

CardAccess

Dero Security Products

SmartSD

Connect Security

Secusoft

Crown Security Services

RoSecure

ASSA ABLOY

Nimo Dog Security

DZ Technologies

i-Pro

EAL

Alarm Meldnet

SmartCell

Paraat

VVNL

Seris

Alphatronics

Ajax Systems

Avigilon Alta

SMC Alarmcentrale

Oribi ID Solutions

Traka ASSA ABLOY

Trigion

Gold-IP

OSEC

VBN

Akuvox

Masset Solutions

Eizo

ARAS

VEB

ASIS

Top Security

Brivo

Hikvision

Genetec

Multiwacht

HD Security

ADI

PG Security Systems

Sequrix

Service Centrale Nederland

NetworxConnect

Bydemes

Hanwha Vision Europe

Kiwa

Securitas

Lobeco

VAIBS

2N

Unii

Nimo Drone Security

Regio Control Veldt

Eagle Eye Networks

VideoGuard

SOBA

Seagate

Explicate

Bosch Security Systems

CSL

GFT

CDVI

G4S

De Beveiligingsjurist

JMB Groep

HID

BHVcertificaat.online

Paxton

Nenova

Gezocht: beveiligers die houden van gevarieerde dynamiek

30 juni 2021
Redactie
11:28

Spannende meldingen verwerken in een zwaar beveiligde, maar toch gezellige ruimte met leuke collega’s. Via camera’s inzoomen op indringers met de politie aan de lijn. Wie wil dat nu niet? Bij Alarm Meldnet kan je heel snel aan de slag! Op een speciale ‘belevingspagina’ is te zien wat het werk precies inhoudt.

Alarm Meldnet is een zelfstandige particuliere alarmcentrale met vestigingen in Roermond en Beek (l). De centralisten verwerken inbraak-, overval- en brandmeldingen, beantwoorden hulpoproepen en volgen GPS-posities van gestolen objecten. Ze weten als geen ander wat het is als elke seconde telt. Het is volgens directeur Roel Maassen het mooiste beroep dat je kan hebben in de particuliere beveiliging, maar toch is het lastig om de juiste mensen te vinden. “Ik denk dat veel mensen er een verkeerd beeld bij hebben. Dat ze de hele dag aan een beeldscherm gekluisterd zitten te stressen. Onze nieuwe belevingspagina laat zien hoe het er in werkelijkheid aan toegaat en zal elke geschikte kandidaat direct enthousiast maken. Daarnaast zijn geïnteresseerden natuurlijk altijd welkom om eens vrijblijvend langs te komen en bij ons rond te kijken. Uiteraard maken we ook stress mee, maar de dankbaarheid die je krijgt als je iemand snel en correct geholpen hebt, maakt dat ruimschoots goed.”

Geschikt?
De ‘belevingspagina’ is gemaakt in nauwe samenwerking met de centralisten van Alarm Meldnet. Die vertellen ook uitgebreid en enthousiast hoe zij zelf het werk ervaren. Natuurlijk zouden mensen kunnen denken dat zij niet geschikt zijn voor het werk. Dat het te technisch is. Met de ‘belevingspagina’ hoopt Alarm Meldnet dit beeld te veranderen. Maassen: “Als je dienstverlenend bent ingesteld, kom je al een heel eind. Het is bij ons niet ‘melding aannemen en de klant zo snel mogelijk afschepen, omdat de volgende wacht’. Als mensen hulp nodig hebben, hebben ze dat ook echt nodig en kan jij als centralist het verschil maken. En als het een keer moeilijk wordt zijn er altijd collega’s waarop je kan terugvallen. We vormen één grote familie.” Elke dag is volgens Maassen anders. “Alleen al omdat we een 24/7-bedrijf zijn en je dus afwisselend overdag of ’s nachts werkt. We zijn nu sinds 2012 actief en nog geen dag is hetzelfde geweest.” Wie een mbo-diploma heeft is welkom bij Alarm Meldnet. Het bedrijf zorgt voor de vereiste aanvullende opleidingen, ook als centralisten willen doorgroeien naar bijvoorbeeld een functie als accountmanager of supportmedewerker.

Kijk voor meer informatie op www.werkenalscentralist.nl

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Suricat

Videoguard

SequriX

Seagate

Wordt een partner