Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Centurion

VBN

Dero Security Products

Masset Solutions

VEB

Seris

ASSA ABLOY

Crown Security Services

Trigion

CardAccess

G4S

Eagle Eye Networks

Paraat

VAIBS

EAL

CDVI

Top Security

2N

BHVcertificaat.online

Explicate

SMC Alarmcentrale

OSEC

PG Security Systems

JMB Groep

SOBA

Gold-IP

Multiwacht

NIBHV

Nenova

VideoGuard

HID

DZ Technologies

Brivo

Nimo Drone Security

Nimo Dog Security

Milestone

i-Pro

SmartSD

Connect Security

Alarm Meldnet

Kiwa

ARAS

Optex

CSL

Eizo

Akuvox

Service Centrale Nederland

Ajax Systems

Add Secure

Regio Control Veldt

Hanwha Vision Europe

Hikvision

Avigilon Alta

VVNL

Paxton

De Beveiligingsjurist

SmartCell

NetworxConnect

RoSecure

Seagate

Uniview

IDIS

Alphatronics

Sequrix

Traka ASSA ABLOY

Secusoft

Securitas

Oribi ID Solutions

Bydemes

Unii

Genetec

Lobeco

Bosch Security Systems

Advancis

HD Security

20face

ADI

GFT

ASIS

GFT eG lanceert nieuw ‘Asteria’ factureringsplatform

29 september 2023
Redactie
03:06

GFT – Group for ICT & Building Solutions – introduceert het ‘Asteria’ factureringsplatform. Dit is het eerste leverancier-onafhankelijke Cloud PBX factureringsplatform in de Duitse telecommarkt en stelt bedrijven in staat om deel te nemen aan de groeiende Cloud PBX- en telecomdienstensector zonder zelf te hoeven investeren.

In tegenstelling tot conventionele reseller-modellen zijn bedrijven die het SaaS-platform gebruiken niet gebonden aan een specifieke provider. De nieuwe oplossing is ontwikkeld in samenwerking met VAF. “Asteria is bewust op een open manier ontwikkeld om in de toekomst andere cloud/PBX aanbieders en hun producten naadloos te kunnen integreren. Dit betekent dat het platform flexibel blijft en kan voldoen aan de veranderende eisen van de markt”, legt Birger T. Aasland, lid van de Raad van Bestuur (Markt + Verkoop) bij GFT, uit.
Het nieuwe SaaS-platform biedt dus de mogelijkheid om producten van verschillende toonaangevende voorleveranciers aan te bieden en geautomatiseerd te factureren, terwijl tegelijkertijd aan de individuele eisen van de klanten wordt voldaan. Onder andere Alcatel-Lucent Enterprise, Ecotel, GnTel en Kwebbl uit Nederland zijn al geregistreerd bij Asteria. Andere providers zullen snel volgen.

Cloud
“Tegenwoordig is het heel belangrijk voor bedrijven om zich bezig te houden met het onderwerp cloud, maar de wettelijke vereisten in deze omgeving zijn behoorlijk uitdagend. Het is ook problematisch dat men moet optreden als reseller voor een cloud-aanbod en dus niet langer een contractuele partner van de klant blijft. Met Asteria bieden we onze leden van GFT en VAF en onze distributiepartners daarom de mogelijkheid om hun bedrijfsmodel op dit gebied uit te breiden en tegelijkertijd het directe klantcontact te behouden”, zegt Dr. Stefan Touchard, lid van de Raad van Bestuur (Finance + Controlling) bij GFT.

Personaliseren
“Op ons nieuwe platform kunnen bedrijven klantprofielen aanmaken, producten configureren en hun eigen bedrijfslogo uploaden. Dit maakt het mogelijk om facturen te personaliseren en zorgt ervoor dat ze het imago van het bedrijf uitstralen”, voegt Aasland toe.
Asteria verwerkt ook de gespreksgegevens die zijn verzameld van PBX-serviceproviders of SIP-providers en maakt automatische facturering aan klanten mogelijk op basis van de vastgestelde prijzen. Het platform levert factureringsgegevens in FiBu-formaat, als FiBu-rapport en als SEPA B2B incassobestand.
Asteria is dus een uitgebreid aanbod tegen lage kosten. De levering van het platform, de doorlopende ontwikkeling en het onderhoud worden uitgevoerd tegen een maandelijkse licentievergoeding en een variabel, factuurgerelateerd aandeel. Daarnaast biedt Asteria ook de mogelijkheid om managed service contracten en diensten door te berekenen aan de eindklant.

Asteria wordt ook gehost in Duitsland en voldoet aan alle GDPR-vereisten van de EU. Daarnaast voldoet het softwareaanbod aan de eisen van de telecommunicatiewet (TKG) en het Bundesnetzagentur om wettelijke veiligheid te garanderen.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Suricat

SequriX

Videoguard

Seagate

Wordt een partner