Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Paxton

Masset Solutions

Eizo

Nenova

SmartSD

PG Security Systems

Bydemes

Sequrix

G4S

DZ Technologies

Oribi ID Solutions

Hanwha Vision Europe

Eagle Eye Networks

Connect Security

Seagate

Seris

NetworxConnect

Explicate

Uniview

Milestone

Regio Control Veldt

Advancis

VideoGuard

i-Pro

Optex

ARAS

Kiwa

SMC Alarmcentrale

VEB

Avigilon Alta

2N

Service Centrale Nederland

OSEC

Brivo

Centurion

Traka ASSA ABLOY

Hikvision

HID

IDIS

Top Security

VAIBS

Paraat

SmartCell

20face

Ajax Systems

CDVI

Unii

EAL

De Beveiligingsjurist

CSL

RoSecure

Alphatronics

ADI

Secusoft

ASSA ABLOY

SOBA

ASIS

VVNL

BHVcertificaat.online

VBN

HD Security

Genetec

JMB Groep

Trigion

Gold-IP

Alarm Meldnet

Nimo Drone Security

GFT

Crown Security Services

Dero Security Products

Multiwacht

Lobeco

Nimo Dog Security

Add Secure

NIBHV

Securitas

Akuvox

Bosch Security Systems

CardAccess

Gids voor ethisch en legaal gebruik van gezichtsherkenning

4 juli 2021
Redactie
16:06

De Britse branchevereniging BSIA introduceert een gids die helpt bij het volgens ethische en wettelijke normen inzetten van bewakingscamera’s met geautomatiseerde gezichtsherkenning (AFR). De gids moet voorkomen dat de technologie op een onwenselijke manier wordt ingezet.

De gids van de British Security Industry Association (BSIA) volgt aanbevelingen over verantwoord gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) en omvat nuttige termen en afkortingen, informatie over ethisch gebruik en meer. De gids heeft een specifieke focus op de onderscheidende applicatietypes ‘verificatie’ (ben jij het?) en ‘identificatie’ (wie is het?).

Bedoeld voor iedereen
Zowel experts uit de industrie als het grote publiek moeten volgens de BSIA de gids kunnen begrijpen, aangezien deze op alle niveaus is gericht. De belangrijkste onderdelen zijn afgestemd op die van het commissariaat voor cameratoezicht van de Britse regering. Dave Wilkinson, director of Technical Services bij de BSIA, die de AFR-werkgroep van BSIA leidt: “Dit gezamenlijke werk van experts uit de industrie heeft een gids met advies en aanbevelingen over ethisch en legaal AFR-gebruik opgeleverd voor iedereen in of buiten de fysieke beveiligingsindustrie. Het doel is ervoor te zorgen dat camera’s met gezichtsherkenning niet leiden tot discriminatie van personen in een openbare of particuliere omgeving.

Ethische en juridische overwegingen
“Het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) is een exponentieel groeiend onderdeel van het dagelijks leven en we moeten ervoor zorgen dat alle belanghebbenden zich bewust zijn van de ethische en juridische overwegingen bij het gebruik van deze oplossingen”, vervolgt Wilkinson. “Als dit niet het geval is, kan deze nuttige technologie worden misbruikt, wat kan leiden tot verlies van vertrouwen en meer scepsis over de technologie. We willen ervoor zorgen dat het grote publiek weet dat deze ethische en juridische richtlijnen er zijn voor bedrijven om te volgen. Naleving van de wet is van het grootste belang bij het gebruik van deze technologie en deze gids zal bedrijven de basis bieden om aan te tonen dat zij voldoen aan de ethische realiteit, gevolgen en impact van het gebruik van een AI/AFR-oplossing.”

Downloaden
De gids geeft een nauwkeurig beeld van hoe AFR werkt en is ontworpen om gebruikers eraan te herinneren waar ze op moeten letten voordat ze een gezichtsherkenningsoplossing aan hun beveiligingssysteem toevoegen.
Geautomatiseerde gezichtsherkenning: een gids voor ethisch en legaal gebruik is hier te downloaden en de werkgroep streeft ernaar het document verder te ontwikkelen tot een praktijkrichtlijn of Britse norm.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

SequriX

Wordt een partner