Glasvezelspecialist TriNed beveiligd met Paxton

Glasvezelspecialist TriNed verhuisde recent naar een nieuwe pand in ’s-Hertogenbosch. Besloten werd om dit net als het oude pand te beveiligen met Net2 van Paxton. Het systeem is geïnstalleerd door eigen technische medewerkers van het bedrijf en geïntegreerd in een platform voor gebouwbeheer.

Al meer dan 20 jaar levert TriNed internet, televisie en vaste telefonie aan zowel particulieren als zakelijke klanten. Sinds 2008 gaat dat alleen nog via glasvezel. Met een team van zeventig medewerkers wordt 365 dagen per jaar gewerkt aan diensten voor klanten, grotendeels vanuit het hoofdkantoor in ’s-Hertogenbosch waar het gehele pand inmiddels voorzien is van Paxton toegangsbeheer.

De situatie
Met het snel groeiende team van TriNed en de vele aanwezigen op kantoor is privacy een ‘hot’ item vertelt Paul van Wanrooij, directeur van TriNed. “Alleen onze klantenservice telt al twintig medewerkers. We willen dat de toegang tot alle ruimtes binnen het kantoorpand zijn beveiligd en enkel toegankelijk blijven voor medewerkers die deze ruimte mogen betreden. Wij werken met veel persoonlijke informatie van onze klanten. Die moet te allen tijde beschermd blijven. Ook onze klantenservice is tot laat in de avond bereikbaar. Dit houdt in dat er op die tijdstippen maar een paar medewerkers aanwezig zijn op kantoor. Ook dan wil ik dat alle toegangen goed beveiligd zijn en de collega’s zich veilig voelen.”

De uitdaging
Toen werd besloten het pand te gaan voorzien van Paxton Net2 toegangsbeheer kwam er een aantal vraagstukken. Een belangrijke eis voor het systeem was het fysieke sleutels volledig overbodig zou maken. In het oude pand werd nog wel met fysieke sleutels gewerkt en was het elke keer een groot probleem als een sleutel zoek raakte. Als met een tag gewerkt wordt is dit gezien het groeiend aantal medewerkers makkelijker, omdat een verloren tag eenvoudig te blokkeren is en vervangen kan worden door een nieuwe tag. Daarnaast zorgt het toegangssysteem voor een groot gedeelte van de procesbewaking. Het is daarbij niet de bedoeling dat elke medewerker zomaar in iedere ruimte naar binnen kan. Denk hierbij aan het magazijn. Alleen de verantwoordelijke van het magazijn heeft toegang en pakt de benodigde artikelen voor de monteurs. Daarmee blijft het magazijn overzichtelijk en in beheer van één persoon.

De oplossing
Toen het nieuwe pand in ’s-Hertogenbosch in gebruik werd genomen is er direct voor gekozen om Paxton toegangsbeheer te installeren. Het vorige kantoorpand van TriNed was ook voorzien van Net2 toegangsbeheer. Doordat er al veel ervaring was met het Net2-systeem konden de technische medewerkers van TriNed zelf de installatie aanleggen. Ook het beheer van het toegangssysteem doet de organisatie volledig zelf. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van TriNed’s eigen TriKX-omgeving. Met de API en SDK, die beschikbaar zijn in Net2 is het toegangssysteem compleet te beheren vanuit TriKX en hoeft men bijna geen gebruik te maken van de Net2-software. In de TriKX-omgeving wordt ook het gebouwbeheer geregeld, waaronder de verlichting. Het aan- en uitzetten hiervan gebeurt met de Net2 I/O-module.

Deurbeslag
Op de deuren van de kantoorruimtes wordt gebruik gemaakt van PaxLock Pro-deurbeslagen. In combinatie met de Dorma Studio Classic® slotkast is de PaxLock Pro toegepast op een glazen deur. Op de deurposten van deze deuren zijn ook LED-strips gemonteerd die groen kleuren bij beschikbaarheid, rood wanneer er niet gestoord mag worden en oranje wanneer er enkel in geval van nood gestoord mag worden.

Beheer
Door de uitgebreide integratiemogelijkheden waarover Net2 beschikt is nu alles te beheren vanuit één omgeving. Dat is handig voor TriNed omdat veel medewerkers met TriKX werken en TriNed zelf programmeurs in dienst heeft die deze omgeving kunnen programmeren. Van Wanrooij: “We zijn continu in doorontwikkeling. Fijn is het dat het Net2 toegangssysteem te integreren is met andere partijen. Daarnaast is het systeem betrouwbaar en stabiel, werkt het altijd, is het schaalbaar en eenvoudig uit te breiden zonder dat je tegen limieten aan loopt. Kortom het werkt gewoon goed. Inmiddels hebben wij ook enkele glasvezelcentrales in het land in beheer waarvan sommige uitgerust zijn met Paxton-toegangsbeheer voor de deurvergrendeling. Onze monteurs kunnen op deze manier eenvoudig met een tag of toegangspas naar binnen.”

Deel dit artikel via: