Gratis online trainingen overvallen voor ondernemers

Het CCV en de Regionale Platforms Criminaliteitsbeheersing hebben voor winkeliers twee gratis online trainingen ontwikkeld. De trainingen gaan over laagdrempelige maatregelen die een winkelier kan nemen om de kans op een overval zoveel mogelijk te verkleinen.

Er zijn twee verschillende trainingen: een voor medewerkers en een voor leidinggevenden/eigenaren.
overval training
De training voor leidinggevenden leert ondernemers alles over passende preventie. In 6 korte lesmodules leren leidinggevenden met deze training hoe zij het overvalrisico kunnen verkleinen – en hoe te handelen als er toch een overval plaatsvindt. Elke module is afzonderlijk te volgen, en geeft op interactieve wijze – met foto’s en filmpjes van praktijksituaties – inzicht in de do’s & dont’s. De eerste module laat ondernemers met de ogen van een overvaller naar de eigen zaak kijken. Andere modules focussen op het herkennen van verdachte gedragingen en op het doorvoeren van effectieve beveiligingsmaatregelen. Een toets sluit het geheel af, dat bij voldoende score met een certificaat wordt beloond.
In de interactieve videotraining voor medewerkers ervaren deelnemers bijna aan den lijve wat een overval met je doet en welke handelingen leiden tot een (snel) succesvol einde van de overval. Er wordt kennis gemaakt met een geweldsituatie en geëxperimenteerd met alternatieve scènes (keuzes) om de situatie veilig te doorstaan. De training is op basis van een videogame en kan op vrijwel ieder gewenst systeem worden gedaan, ook mobiel. Ook na deze training volgt een kort (online) examen en ontvangt de cursist een persoonlijk certificaat.
Beide trainingen zijn te volgen via: veiligondernemenbeginthier.nl.

Deel dit artikel via: