Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

De Beveiligingsjurist

Eizo

Paraat

PG Security Systems

Masset Solutions

Milestone

ARAS

Trigion

OSEC

RoSecure

SmartCell

Nenova

Seris

Ajax Systems

20face

Hanwha Vision Europe

Gold-IP

Connect Security

Dero Security Products

Regio Control Veldt

ADI

Bosch Security Systems

Optex

Avigilon Alta

Sequrix

Add Secure

Paxton

Kiwa

2N

HID

Secusoft

VideoGuard

SmartSD

Brivo

Uniview

NetworxConnect

VVNL

Alarm Meldnet

CDVI

IDIS

ASSA ABLOY

EAL

Nimo Drone Security

Securitas

BHVcertificaat.online

VEB

DZ Technologies

Top Security

Akuvox

SMC Alarmcentrale

i-Pro

Hikvision

Service Centrale Nederland

Traka ASSA ABLOY

Advancis

JMB Groep

CSL

Centurion

Genetec

Crown Security Services

ASIS

Multiwacht

Oribi ID Solutions

CardAccess

SOBA

VBN

Nimo Dog Security

Bydemes

Unii

Alphatronics

VAIBS

Lobeco

GFT

Seagate

NIBHV

Eagle Eye Networks

G4S

Explicate

HD Security

Grote kansen voor wie groeien wil in digitale toegangstechniek

2 augustus 2021
Redactie
06:48

ASSA ABLOY maakt vooral met de ‘digitale oplossingen’ een enorme groei door op het moment. Een groei die alleen geremd wordt door een tekort aan mensen met verstand van techniek en bekendheid met een aantal voor security zeer interessante sectoren. Wat heeft het bedrijf die mensen zoal te bieden?

Er verandert veel in de toegangstechnologie, zegt Marcel Borsboom van ASSA ABLOY Opening Solutions. “We hebben in de loop van de jaren verschillende nieuwe technologieën ontwikkeld of in huis gehaald en momenteel zijn we bezig die om te vormen naar één universeel platform: Incedo. Dat vergroot onze mogelijkheden enorm, vooral in het topsegment van de markt. Daarom zijn we hard op zoek naar technische en commerciële specialisten die samen met ons en onze installatiepartners de successen willen beleven die wij boeken in met name de energie- en telecomsector, overheidsinstanties en zorginstellingen.”

Interessante ontwikkelingstrajecten
Het is voor Borsboom geen geheim dat mensen met de gewenste kwalificaties moeilijk te vinden zijn. “Maar ze bestaan wel en ik nodig ze graag uit om eens kennis te maken en te proeven aan het moderne en open karakter van ons bedrijf. We kunnen dan ook meteen meer vertellen over de interessante ontwikkelingstrajecten die wij te bieden hebben. Ook mensen met internationale ambities zijn bij ons aan het goede adres.” Wat het werk ook interessant maakt is dat ASSA ABLOY Opening Solutions zelf grootschalige projecten realiseert, onder andere in sectoren waar je als gewone burger niet zomaar over de vloer komt. Daarbij kan gedacht worden aan tbs-klinieken, enorme datacentra en andere hi-risk-locaties. “Je bent in dat geval de belangrijkste schakel tussen de opdrachtgever en ons bedrijf.”

Exponentiële groei
“De vraag naar onze oplossingen groeit exponentieel”, vervolgt Borsboom. “Vooral waar het gaat om geïntegreerde systemen met toegangsverlening, camera’s en gebouwbeheer. Vandaar dat ik mijn team flink wil uitbreiden met mensen die rechtstreeks het contact met eindgebruikers gaan leggen en onderhouden. Over het algemeen niet om die zelf iets te verkopen, maar om ze in contact te brengen met onze installerende partners die de samen met ons gecreëerde oplossingen op de markt brengen. Alleen in uitzonderlijke gevallen werken we wel eens rechtstreeks met eindgebruikers. Bijvoorbeeld als geheimhouding essentieel is. Op het moment kunnen we vier nieuwe medewerkers direct in dienst nemen, terwijl er ook nog vacatures voor andere bedrijfsonderdelen zijn. Die nieuwe medewerkers dienen affiniteit en ervaring te hebben met de energiesector, de zorgsector en met digitale technologie in het algemeen. En dat op zo’n manier dat ze klanten enthousiast kunnen maken voor onze oplossingen.”

Groot aantal nieuwe ontwikkelingen
In de acquisitietrajecten gaat het doorgaans om zeer grote en complexe projecten met een lange looptijd, maar ook de kleinschaligere projecten die op korte termijn spelen zijn relevant. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de eindgebruiker, de adviseur en de installerende partners. “Technische kennis is daarbij van belang, maar voor specialistische kennis kunnen onze mensen altijd terugvallen op collega’s binnen onze organisatie”, vertelt Borsboom. “Belangrijker is dat je behoeftes goed kunt inschatten. Wat komt er kijken bij het beveiligen van een datacentrum of ziekenhuis? Wij voeren bij dergelijke projecten de regie en sturen daarbij onze partners aan. Zeker bij de nieuwste digitale oplossingen, zoals mobile access, is dat van groot belang. Wat dat betreft staat ons nog een groot aantal nieuwe ontwikkelingen te wachten. We bieden interne trainingen aan om de mensen vertrouwd te maken met deze geavanceerde technologieën. Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk, dus er zijn ook diverse mogelijkheden om opleidingen of cursussen te volgen.”

Bij ASSA ABLOY kunnen een accountmanager energy utilities, een accountmanager healthcare regio zuid, een accountmanager healthcare regio noord en een adviseur digitale toegangsoplossingen direct aan de slag.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Suricat

SequriX

Seagate

Videoguard

Wordt een partner