Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Connect Security

Oribi ID Solutions

Nimo Drone Security

De Beveiligingsjurist

IDIS

EAL

Hikvision

Masset Solutions

VEB

Multiwacht

20face

BHVcertificaat.online

Kiwa

Bosch Security Systems

Paxton

SmartCell

ARAS

NIBHV

Add Secure

CDVI

ASSA ABLOY

Crown Security Services

SMC Alarmcentrale

HD Security

Regio Control Veldt

Seris

VBN

Top Security

Seagate

ADI

Alarm Meldnet

SmartSD

HID

Milestone

Securitas

Uniview

JMB Groep

Eagle Eye Networks

Advancis

OSEC

Genetec

Brivo

Ajax Systems

i-Pro

Avigilon Alta

VVNL

ASIS

Akuvox

VAIBS

Dero Security Products

Unii

Nenova

Lobeco

Trigion

Centurion

CSL

VideoGuard

NetworxConnect

CardAccess

G4S

Hanwha Vision Europe

Paraat

Service Centrale Nederland

Gold-IP

SOBA

PG Security Systems

DZ Technologies

Optex

Traka ASSA ABLOY

Bydemes

2N

RoSecure

Alphatronics

Sequrix

Eizo

GFT

Secusoft

Nimo Dog Security

Explicate

Grote politieactie tegen overlast op de Amsterdamse Wallen

3 november 2022
Redactie
15:18

Het Wallengebied, ofwel het Red Light District, in Amsterdam heeft opnieuw in het teken gestaan van een actie om overlast in allerlei vormen tegen te gaan. Dit leidde tot 63 aanhoudingen en 65 gebiedsverboden. De actie werd uitgevoerd op verzoek van bewoners en ondernemers.

Bewoners en ondernemers van dit gebied ervaren voornamelijk zeer veel overlast van straatdealers en maken dit ook regelmatig aan de politie en gemeente kenbaar. De politie en gemeente herkennen en erkennen dit probleem. Daarom werken zij en het Openbaar Ministerie nauw samen in de aanpak. Op donderdag 27 oktober ging de actie in de avonduren van start en in nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober is zij beëindigd. Tijdens deze drie actiedagen zijn in totaal 63 personen aangehouden waarvan bijna één derde (23) voor het aanbieden van (nep)drugs. Ook werden aanhoudingen verricht voor onder andere zakkenrollerij, het verstoren van de openbare orde, diefstal, vernieling en het rijden onder invloed van alcohol. Naast de aanhoudingen hebben de politieagenten ook veertien personen staande gehouden voor verschillende overtredingen waarvoor zij een proces-verbaal hebben gehad.

Gebiedsverboden
Naast de aanhoudingen en staande houdingen, zijn ook weer behoorlijk wat gebiedsverboden uitgereikt. Dit keer kregen 65 ‘bezoekers’ van het Wallengbied een gebiedsverbod van 24 uur. De politie betrapte ook iemand voor het overtreden van een gebiedsverbod dat is opgelegd door de rechter. Deze persoon is aangehouden omdat dit direct leidt tot onvoorwaardelijke gevangenisstraf van zeven dagen.
De op vrijdag en zaterdag aangehouden verdachten werden allemaal naar het politiebureau gebracht waar een parketsecretaris (Openbaar Ministerie) direct zeer veel zaken heeft afgedaan met een dagvaarding of strafbeschikking.
Ook deze actiedagen hebben de politie, gemeente en het OM weer nauw met elkaar samengewerkt. Deze samenwerking is erg belangrijk omdat de partijen dan met zowel strafrecht, bestuurlijke maatregelen, toezicht, preventie en andere maatregelen effectief op kunnen treden.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Suricat

Seagate

SequriX

Videoguard

Wordt een partner