Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Nimo Drone Security

DZ Technologies

SmartCell

ASSA ABLOY

NetworxConnect

Bydemes

Avigilon Alta

Unii

Secusoft

Oribi ID Solutions

Traka ASSA ABLOY

Brivo

Add Secure

GFT

CSL

ARAS

Crown Security Services

Hanwha Vision Europe

Alphatronics

Uniview

CDVI

Hikvision

Milestone

Explicate

Securitas

Service Centrale Nederland

Centurion

HID

EAL

VBN

PG Security Systems

Gold-IP

Paxton

Paraat

Genetec

De Beveiligingsjurist

OSEC

ADI

Kiwa

Eagle Eye Networks

Optex

Sequrix

CardAccess

VAIBS

Regio Control Veldt

Network Optix

VVNL

Seris

2N

HD Security

Top Security

Seagate

Nimo Dog Security

VEB

Trigion

Lobeco

ASIS

NIBHV

Alarm Meldnet

Multiwacht

VideoGuard

Nenova

G4S

i-Pro

SmartSD

Bosch Security Systems

Ajax Systems

Dero Security Products

SOBA

Connect Security

BHVcertificaat.online

RoSecure

Eizo

Advancis

Masset Solutions

IDIS

Akuvox

SMC Alarmcentrale

20face

JMB Groep

Group 4 Securicor introduceert Beveiliging+AED

15 februari 2006
Redactie
00:34

Group 4 Securicor gaat op grote schaal het gebruik van de AED (Automated External Defibrillator) stimuleren. Met de AED kunnen de beveiligers van Group 4 Securicor slachtoffers van een plotselinge hartstilstand reanimeren door het toedienen van een elektroshock.


Group 4 Securicor zal gebruik maken van AED’s die geproduceerd worden door Philips. De beveiligers worden opgeleid bij RICAS, instituut voor risico-advisering en veiligheidsopleidingen.

Hartstilstand door ritmestoornis Hart- en vaatziekten vormen de grootste doodsoorzaak in Nederland. Wekelijks worden enkele honderden mensen getroffen door hartfalen. In zo’n 85% gaat het om een ritmestoornis, het zogenoemde kamerfibrilleren. Er wordt op dat moment geen bloed in het lichaam rondgepompt, dus snel beginnen met reanimeren is van levensbelang. De enige manier om het hart weer in het juiste ritme te krijgen is het toedienen van een elektrische schok, het defibrilleren. Wanneer bij een hartstilstand binnen 4 tot 6 minuten een elektroshock het hartritme herstelt, heeft het slachtoffer een overlevingskans van 70%. Met elke verloren minuut daalt de overlevingskans met 10%.

Snel handelen redt levens Ambulances kunnen meestal niet binnen zes minuten ter plekke zijn. Een defibrillator in de omgeving kan dus een zaak van leven of dood zijn. De AED is een draagbaar apparaat dat door een getraind persoon eenvoudig te bedienen is. Beveiliging+AED van Group 4 Securicor biedt organisaties aanvullend getrainde beveiligingsmedewerkers ?n een Philips AED-apparaat van de hoogste technische kwaliteit. Samen kunnen zij een eventueel slachtoffer snel, veilig en effici?nt helpen. De extra dienstverlening wordt verdisconteerd in het uurtarief.

Snelle opmars AED verwacht Naar verwachting zal de AED de komende jaren in snel tempo beschikbaar komen op plekken waar veel mensen bij elkaar komen, bijvoorbeeld in openbare ruimten, kantoorpanden en winkelcentra. Group 4 Securicor wil een voorschot nemen op deze ontwikkeling door aan al haar bestaande klanten extra dienstverlening met de AED aan te bieden.

Eerder verschenen:
Securicor gaat nieuwe detentieboten beveiligen
RIAL Beveiligingen gaat naar Group 4 Securicor

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

SequriX

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner