Handhavers bezorgd om vervroegde horecasluiting

Vrijdagavond maakt het kabinet bekend dat de horeca weer om middernacht moet sluiten. Dit vanwege het explosief gestegen aantal coronabesmettingen. Voorzitter Jan Struijs van de Nederlandse Politie Bond Jan Struijs vreest dat handhaving hierdoor ‘a hell of a job’ gaat worden.

Het leek er een paar weken geleden op dat er eindelijk een punt werd gezet achter de steeds lastiger te handhaven coronamaatregelen, zoals het verbod op feesten en partijen en de sluiting van de horeca. Helaas leidde deze ‘versoepeling’ ertoe dat het aantal besmettingen in nog geen twee weken tijd vertienvoudigde. Om een nieuwe golf in te dammen, wil het kabinet dat de horeca om middernacht sluit. Maar dat zal er volgens Struijs toe leiden dat jongeren op straat, in de parken en in privélocaties gaan feesten. Dat zal leiden tot onder andere geluidsoverlast, waar handhavers dan tegen op moeten treden.

Behoorlijke hap werk
Zijn collega Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP is evenmin enthousiast over een vervroegde horecasluiting. Tegen De Telegraaf vertelt hij dat er rond middernacht al flink gedronken is, waardoor er behoorlijk wat gedoe kan ontstaan. Zo komt er volgens de vakbondsman een behoorlijke hap werk bij voor de handhavers.
Ook het mogelijk niet doorgaan van evenementen kan voor veel onvrede zorgen, nu het publiek al rekent op een ‘summer of love’, waarin veel gemist plezier eindelijk kan worden ingehaald. De kans is reëel dat deze onvrede geuit wordt in de vorm van ongeregeldheden, die een flink beslag zullen leggen op de capaciteit van de handhavers en de politie.

Deel dit artikel via: