Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

HID

Traka ASSA ABLOY

IDIS

RoSecure

VEB

NIBHV

Oribi ID Solutions

CSL

Nimo Dog Security

Trigion

Service Centrale Nederland

Top Security

Seris

JMB Groep

Hikvision

Kiwa

Advancis

NetworxConnect

Optex

Secusoft

ADI

Eizo

Bosch Security Systems

ARAS

De Beveiligingsjurist

HD Security

Unii

2N

VideoGuard

20face

Crown Security Services

SmartSD

Bydemes

Lobeco

Regio Control Veldt

Securitas

Dero Security Products

Gold-IP

Paraat

GFT

Brivo

i-Pro

Nenova

Akuvox

VVNL

Avigilon Alta

VBN

Ajax Systems

Sequrix

Connect Security

ASSA ABLOY

Eagle Eye Networks

SMC Alarmcentrale

Seagate

Genetec

CardAccess

OSEC

Paxton

Hanwha Vision Europe

Network Optix

SmartCell

VAIBS

Alphatronics

BHVcertificaat.online

Explicate

Uniview

EAL

Alarm Meldnet

Centurion

Add Secure

Milestone

DZ Technologies

Multiwacht

SOBA

G4S

PG Security Systems

Masset Solutions

ASIS

Nimo Drone Security

CDVI

Hanwha brengt licentievrije oplossing voor mensen tellen

18 juni 2020
Redactie
17:06

Om bedrijven te helpen de coronamaatregelen na te leven brengt Hanwha een complete oplossing voor het reguleren van het aantal bezoekers op een locatie. Het gaat om Occupancy Monitoring, dat in- en uitgaande bezoekers telt en bijvoorbeeld beeldschermen aansturen, die aangeven of men veilig naar binnen kan.

Deze licentievrije toepassing van Hanwha Techwin, biedt detailhandelaren, gebedshuizen en musea, evenals vrijetijdsvoorzieningen, kroegen, clubs en restaurants, nauwkeurige gegevens over het aantal klanten dat zich op een bepaald moment in hun pand begeeft.
De edge-based toepassing Occupancy Monitoring is compatibel met de onlangs geïntroduceerde AI-camera’s uit de Wisenet P-reeks en telt het aantal mensen dat een gebouw binnenkomt of verlaat. Wanneer het maximaal toegestane aantal personen is bereikt, genereert de toepassing alarmuitgangen voor het aansturen van automatische deuren of een verkeerslicht, evenals de berichten ‘Wacht’ of ‘Binnenkomen’ die op een monitor kunnen worden weergegeven.

Zonder server
De toepassing Occupancy Monitoring heeft het vermogen om gegevens van meerdere camera’s te verwerken en is daarom ideaal voor gebouwen met meerdere in- en uitgangen. Met deze serverloze oplossing hoeven systeemintegratoren geen tijd te besteden aan de configuratie van gecompliceerde serversoftware. De kosten van een project worden ook aanzienlijk verlaagd, aangezien de eindgebruiker geen server hoeft aan te schaffen.

Gebruik van geavanceerde technologie
Met de ondersteuning van Deep Learning AI die in de camera’s is ingebouwd, biedt de toepassing Occupancy Monitoring het extra voordeel dat er nauwkeurig mensen kunnen worden geteld, zelfs als de camera aan de wand is gemonteerd. In tegenstelling tot minder nauwkeurige oplossingen voor het tellen van mensen die gebruikmaken van conventionele videoanalyse, hoeft de camera niet aan een plafond te worden gemonteerd om een gezichtsveld boven het hoofd te bieden. Dit betekent dat de camera tegelijkertijd kan worden gebruikt voor beveiligingsdoeleinden en het tellen van mensen en dat gebruikers ook kunnen profiteren van een groot aantal extra video-analysetoepassingen die op de camera kunnen worden uitgevoerd, waaronder heatmap en inbraak, rondhangen en detectie van mensen/voorwerpen.

Camera’s
De nieuwe toepassing Occupancy Monitoring van Wisenet is compatibel met de volgende camera’s: PNB-A9001 – 4K AI-boxcamera, PNO-A9081R – 4K AI-bulletcamera, PNV-A9081R – 4K AI – vandaalbestendige domecamera met ingebouwde IR-verlichting, PND-A9081RF – 4K AI-inbouwdomecamera met ingebouwde IR-verlichting en PND-A9081RV – 4K AI-domecamera met ingebouwde IR-verlichting.

Tijd- en kostenbesparing
De domecamera’s hebben een vierdelig magnetisch modulair ontwerp, waardoor ze uiterst eenvoudig te installeren zijn. De mogelijkheid om IP-netwerkinstellingen te prefigureren zonder dat de cameramodules uit de verpakking hoeven te worden gehaald, verkort ook de tijd die een technicus ter plaatse moet doorbrengen, waardoor bedrijven met meerdere vestigingen de toepassing snel kunnen implementeren met een minimale verstoring van hun werkzaamheden.

Het leven na COVID-19
De high-performance en functierijke AI-camera’s uit de Wisenet P-reeks zullen aanzienlijke voordelen blijven leveren buiten de onmiddellijke vereiste om de toepassing Occupancy Monitoring te ondersteunen tijdens COVID-19. Ze worden niet alleen gebruikt om criminele activiteiten op te sporen en te bewaken, maar kunnen ook gemakkelijk opnieuw worden geïmplementeerd om waardevolle bedrijfsinformatie vast te leggen en bedrijven te helpen bij het verbeteren van hun productiviteit. Met name detailhandelaren kunnen de impact van eventuele marketingactiviteiten op de bezoekersaantallen analyseren en door de drukste tijden in de winkel te identificeren beter de wachtrijen bij de kassa beheren.

Bedrijfsinformatie
In dit opzicht worden de camera’s ondersteund door Wisenet Retail Insight (v2.0), een oplossing voor bedrijfsinformatie die gebruikmaakt van toepassingen voor mensen tellen, heatmapping en wachtrijbeheer om statistische analyses weer te geven op een gecentraliseerd dashboard samen met andere praktische informatie, zoals weerberichten. Met behulp van AI-algoritmen in de AI-camera’s uit de Wisenet P-reeks kan Retail Insight ook een geschatte leeftijd en geslacht van de winkelbezoekers weergeven.

Licentievrije oplossing
“In deze voor onze gemeenschappen en de economie meest uitdagende tijden zijn we er trots op dat we de mogelijkheid hebben om bij te dragen aan de inspanningen die worden geleverd om te herstellen van de effecten van COVID-19 door de toepassing Occupancy Monitoring aan te bieden als een licentievrije oplossing”, zegt Uri Guterman, Head of Product & Marketing voor Hanwha Techwin Europe. “Nu de beveiligingsbudgetten van veel bedrijven krap zijn, voelden we ons maatschappelijk verantwoordelijk om de toepassing licentievrij aan te bieden en daarmee te helpen het aantal eindgebruikers dat ervan kan profiteren te maximaliseren.”

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Videoguard

SequriX

Suricat

Seagate

Wordt een partner