Hanwha brengt Wisenet AI-serie nu ook met 2 megapixels

Hanwha Techwin heeft vijf nieuwe 2-megapixel high-definition AI-camera’s toegevoegd aan zijn Wisenet P-reeks. De nieuwe camera’s zijn bedoeld als aanvulling op de 4K-modellen die in 2020 zijn gelanceerd en maken het voor gebruikers voordeliger om te profiteren van AI-technologie.

Net als de bestaande 4K-modellen zijn de nieuwe camera’s uitgerust met Deep Learning AI videoanalysefuncties die nauwkeurig detecteren met een minimum aan onnodige alarmen. Dit gebeurt door gelijktijdige detectie en classificatie van verschillende objecttypen, waaronder mensen, voertuigen, gezichten en nummerplaten.

Algoritmen
De Deep Learning AI-videoanalyse wordt ondersteund door Wisenet AI-algoritmen die de kenmerken van objecten of mensen identificeren, zoals hun leeftijdsgroep en geslacht of de kleur van hun kleding. De kenmerken worden opgeslagen als metadata naast de beelden die door de Wisenet P AI-camera’s zijn vastgelegd, zodat gebruikers snel kunnen zoeken naar specifieke objecten of incidenten. Deze algoritmen kunnen zelfs herkennen of iemand een bril draagt of een tas vasthoudt.
Operators kunnen gebruik maken van VMS’en van toonaangevende softwareontwikkelaars zoals Genetec en Milestone, alsook van Wisenet WAVE en Wisenet SSM, om forensisch te zoeken naar specifieke objecten of personen door de opgenomen metadata te filteren en gebruik te maken van de zoekmogelijkheden van de nieuwste generatie Wisenet X NVR’s die in staat zijn om AI-metadata te lezen die door de camera’s zijn vastgelegd..

Nieuwe firmware
Een recente firmware-update, die in de nieuwe 2-megapixelcamera’s is ingebouwd en als downloadbare upgrade beschikbaar is voor de bestaande 4K-modellen, voegt detectie van mondkapjes en analyse van de 1,5 meter afstand tussen mensen toe aan de mogelijkheden van de camera’s. Er is ook verbeterde functionaliteit voor het tellen van mensen en wachtrijbeheer. Om het risico van een te grote menigte te verminderen en bijvoorbeeld winkelmanagers te ondersteunen in het optimaal inzetten van hun personeel, omvat dit de mogelijkheid om het aantal mensen in de rij te tellen en waarschuwingen te genereren als een bepaald maximumaantal wordt overschreden.

Bezettingsgraad
De camera’s zijn uitgerust met Hanwha Techwins toepassing voor bewaking van de bezettingsgraad, die alarmuitgangen genereert die kunnen worden gebruikt om automatische deuren of een verkeersbaken te bedienen en de weergave van de berichten Wachten of Binnentreden te activeren wanneer het maximaal toegestane aantal mensen dat zich tegelijk in een gebied mag ophouden, is bereikt.
Met deze verschillende licentievrije Deep Learning AI-videoanalysetoepassingen die standaard beschikbaar zijn op de Wisenet P-reeks AI-camera’s, hoeven gebruikers geen kosten te maken voor de aanschaf van licenties om ze te mogen gebruiken.
Door digitaal automatisch volgen kunnen de camera’s twee videostromen uitzenden, zodat de operators het volledige beeldveld van een camera kunnen zien, terwijl ze tegelijkertijd een digitale PTZ-functie voor automatisch volgen gebruiken om de bewegingen van een persoon of voertuig te volgen. WiseNRII optimaliseert de beeldruisonderdrukking om onscherpte te verminderen. En de 50mA-uitgang kan worden gebruikt om LED’s, sensoren of glasbreukmelders van stroom te voorzien.

Compressie
De nieuwe camera’s profiteren ook van de volgende generatie complementaire WiseStream III-compressietechnologie. Hierbij wordt een lage compressie toegepast op objecten en personen die door AI worden gedetecteerd en gevolgd, terwijl een hoge compressie wordt toegepast op het resterende gezichtsveld. In combinatie met H.265 resulteert dit in een verbetering van de bandbreedte-efficiëntie tot 80% in vergelijking met de huidige H.264-technologie.
Om de netwerkbandbreedte en de vereisten voor gegevensopslag verder te beperken en de efficiëntie van de operator te verhogen, beschikken de camera’s over een BestShot-functie die de beste beelden van een persoon of object selecteert en alleen deze beelden, samen met de bijbehorende metadata, naar een opslagserver stuurt.

Modellen
De nieuwe Wisenet P-reeks AI-camera’s bestaat uit de PNB-A6001-boxcamera, PNO-A6081R-bulletcamera met ingebouwde IR-verlichting, PND-A6081RV-domecamera met ingebouwde IR-verlichting, verzonken PND-A6081RF-domecamera met ingebouwde IR-verlichting en vandaalbestendige PNV-A6081R-domecamera met ingebouwde IR-verlichting.
“We zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe betaalbare camera’s zullen helpen bewijzen dat op AI gebaseerde videobewakingstechnologie niet alleen geschikt is voor high-end, bedrijfskritische toepassingen”, aldus Uri Guterman, hoofd Product & Marketing voor Hanwha Techwin Europe. “Naast het helpen bestrijden van criminele activiteiten zijn er volgens ons talloze toepassingen waarbij de bedrijfsinformatie die met behulp van de Deep Learning AI-videoanalyse wordt verzameld, en het vermogen van de camera’s om bedrijven te helpen veilig te werken in het door COVID-19 getroffen tijdperk, ervoor zullen zorgen dat ze een hoog rendement op de investering bieden, ongeacht waar ze worden ingezet.”

Deel dit artikel via: