Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Eagle Eye Networks

GFT

Top Security

VBN

NIBHV

2N

Nimo Drone Security

Eizo

Multiwacht

VEB

SMC Alarmcentrale

HID

BHVcertificaat.online

Masset Solutions

VVNL

Gold-IP

SmartCell

Dero Security Products

Service Centrale Nederland

Traka ASSA ABLOY

ASSA ABLOY

Unii

HD Security

Crown Security Services

Alarm Meldnet

Brivo

Lobeco

Trigion

20face

Hikvision

NetworxConnect

IDIS

De Beveiligingsjurist

JMB Groep

Milestone

Bydemes

Bosch Security Systems

CDVI

Seagate

DZ Technologies

Ajax Systems

SmartSD

Optex

i-Pro

Nimo Dog Security

Seris

Nenova

ASIS

VideoGuard

ARAS

Regio Control Veldt

Oribi ID Solutions

Explicate

Avigilon Alta

RoSecure

Genetec

CSL

Connect Security

VAIBS

Uniview

Hanwha Vision Europe

Securitas

Add Secure

OSEC

Kiwa

Akuvox

Alphatronics

ADI

Paraat

Paxton

PG Security Systems

Centurion

EAL

Secusoft

CardAccess

SOBA

G4S

Network Optix

Sequrix

Advancis

Hanwha komt met camera’s voor moeilijk klimaat

1 oktober 2019
Redactie
10:26

De nieuwe Wisenet 5-megapixel Wisenet Q Flateye IR-domecamera van Hanwha Techwin is ontworpen voor omgevingen met een hoge luchtvochtigheid en waar condensatie kan optreden door temperatuurverschillen.

Een belangrijk kenmerk van de Wisenet QNE-8011R- en QNE-8021R-domecamera’s is dat ze elk een plat oppervlak hebben. Dit vermindert de diffuse IR-reflectie die wordt veroorzaakt door vocht en krassen op de helderheid van het beeld. “Deze nieuwe H.265-modellen zijn bedoeld om een robuuste en rendabele oplossing te bieden voor videobewakingsprojecten wanneer HD-beelden nodig zijn in uitdagende omgevingen, zoals industriële of voedselverwerkende bedrijven”, zegt Uri Guterman, head of Product & Marketing voor Hanwha Techwin Europe. “Installateurs hebben ook baat bij het feit dat ze minder tijd ter plaatse hoeven door te brengen, omdat er tijdens het installatieproces niet eerst een domekap hoeft te worden verwijderd en vervolgens worden gemonteerd.”

Scherpe beelden
De Wisenet QNE-8011R is uitgerust met een 2,8 mm vaste lens en de QNE-8021R heeft een 4,0 mm vaste lens, terwijl beide beschikken over ingebouwde IR-functionaliteit waarmee objecten ’s nachts tot een afstand van 20 meter kunnen worden herkend.
Zoals bij alle camera’s uit de Wisenet Q-serie zijn de nieuwe modellen echte dag/nachtcamera’s (ICR) en bevatten ze lensvervormingscorrectie (LDC). Ze profiteren ook van het verbeterde Wide Dynamic Range (WDR) dat tot 120 dB presteert om scherpe beelden te produceren van omgevingen met een uitdagende combinatie van heldere en donkere gebieden, wat normaal gesproken resulteert in overbelichte of onderbelichte beelden.

Intelligent Video Analytics
Dankzij de nieuwe open-platformchipset in de kern van de nieuwe domecamera’s kunnen sommige toepassingen van andere fabrikanten op de domecamera’s worden gebruikt. Bovendien wordt verbeterde Intelligent Video Analytics (IVA), zoals defocus- en sabotagedetectie, evenals directionele, inbraak-, bewegings- en ingangs-/uitgangsdetectie, standaard geleverd. Multiple streaming wordt ondersteund met de keuze uit H.265-, H.264- of MJPEG-compressie, terwijl de nieuwe bandbreedtevriendelijke referenties van de nieuwe domecamera’s worden verbeterd door WiseStream II, een aanvullende compressietechnologie die dynamisch de codering, balanceringskwaliteit en compressie regelt, afhankelijk van de beweging in het beeld. Er is 99% minder bandbreedte nodig in vergelijking met de huidige H.264-technologie wanneer WiseStream II wordt gecombineerd met H.265-compressie. Als zodanig verlaagt WiseStream II de totale eigendomskosten van een videobewakingssysteem door de opslag- en bandbreedtevereisten van HD-camera’s te minimaliseren.

Andere belangrijke functies
• Gangweergave biedt een effectieve manier om smalle verticale gebieden te bewaken, zoals winkel- en gangpaden. Hierdoor kunnen camera’s die beelden met een aspectverhouding van 9:16 en 3:4 kunnen opnemen effectief werken in hoge, nauwe ruimtes met als bonus minimale bandbreedte- en video-opslageisen.
• Met de MicroSD/SDHC/SDXC-geheugensleuf kan tot 128 GB video of gegevens aan de rand worden opgeslagen.
• Ondersteuning van Power over Ethernet (PoE) waardoor afzonderlijke voeding en kabels voor elke domecamera overbodig zijn.
• In overeenstemming met ONVIF, het standaardisatie-initiatief voor fysieke beveiligingsproducten op basis van IP, dat tot doel heeft de interoperabiliteit te verbeteren van de apparaten van verschillende fabrikanten die als onderdeel van één systeem werken.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

SequriX

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner