Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Paraat

Explicate

JMB Groep

VEB

SOBA

Kiwa

Lobeco

Seris

PG Security Systems

Gold-IP

IDIS

ASIS

GFT

VAIBS

Genetec

Seagate

Uniview

Milestone

CardAccess

Nimo Dog Security

Brivo

Alarm Meldnet

i-Pro

ADI

Securitas

EAL

Optex

Traka ASSA ABLOY

Connect Security

Multiwacht

ARAS

Add Secure

Unii

Advancis

CDVI

Akuvox

Network Optix

Sequrix

Service Centrale Nederland

DZ Technologies

Hanwha Vision Europe

CSL

2N

OSEC

Eizo

G4S

Eagle Eye Networks

Crown Security Services

VVNL

Secusoft

Nenova

NIBHV

Oribi ID Solutions

20face

Top Security

Hikvision

BHVcertificaat.online

Bosch Security Systems

VideoGuard

VBN

ASSA ABLOY

SMC Alarmcentrale

HID

Centurion

Trigion

HD Security

Alphatronics

Paxton

Masset Solutions

RoSecure

Dero Security Products

SmartSD

Nimo Drone Security

Ajax Systems

De Beveiligingsjurist

Bydemes

Regio Control Veldt

SmartCell

NetworxConnect

Avigilon Alta

Hanwha komt met radiometrische thermische camera’s

3 juli 2024
Redactie
08:02

De TNM-C3622TDR en TNM-C3620TDR zijn twee nieuwe Bi-Spectrum QVGA/2MP radiometrische thermische camera’s van Hanwha Vision. Beide zijn bedoeld voor binnengebruik. Voor buiten brengt de fabrikant de TNM-C4940TDR en TNM-C4942TDR. Dit zijn Bi-Spectrum VGA/4K radiometrische AI thermische camera’s.

De thermische camera’s kunnen worden ingedeeld in ‘radiometrische camera’s’ die de temperatuur van objecten monitoren en ‘bewakingscamera’s’ die objectwarmte gebruiken om veiligheid op afstand te verbeteren. Door gebruik te maken van de kenmerken van deze camera’s, kunnen gebruikers het type thermische beeldvormingscamera selecteren dat nodig is voor elke toepassing.
In uitdagende weersomstandigheden (mist, regen, sneeuw, hitte of kou) of lichtomstandigheden (complete duisternis, tegenlicht) kan het met een gewone camera moeilijk zijn om mensen of objecten te onderscheiden tegen een complexe achtergrond. Voor nauwkeurige monitoring is een professioneel bewakingssysteem vereist. Thermische camera’s zijn een uitstekende keuze: ze bieden hoog contrast beelden op basis van temperatuurverschillen tussen het object en de achtergrond, waardoor gebruikers incidenten gemakkelijker kunnen detecteren.

Zichtbaar en thermisch in één
Aangezien ze zowel zichtbare als thermische beelden tegelijkertijd kunnen monitoren, kunnen bi-spectrum camera’s betrouwbaar apparatuur en processen monitoren die potentieel risico lopen door temperatuurveranderingen. Met de mogelijkheid om op afstand niet alleen zichtbare veranderingen in uiterlijk, maar ook niet-zichtbare problemen zoals interne temperatuurveranderingen en slijtagehitte van verouderde apparatuur te monitoren, is dit de optimale oplossing voor het proactief voorkomen van brand- en warmtegerelateerde apparatuurstoringen en procesfouten.
De nieuwe camera’s hebben AI-gestuurde analyse op zichtbare en thermische kanalen voor de TNM-C4940TDR en TNM-C4942TDR voor nauwkeurige objectdetectie en vermindering van onnodige alarmen. De AI-gebaseerde classificatie stelt gebruikers in staat relevante gebeurtenissen en objecten snel te vinden, wat helpt bij forensisch onderzoek. Ze kunnen temperatuurveranderingen monitoren van -20°C tot 130°C, waarbij gebruikers meerdere interessegebieden kunnen instellen om veranderingen te detecteren die op een probleem kunnen duiden. Met de camera’s zijn proactief brand- en warmtegerelateerde apparatuurstoringen te voorkomen door beide kanalen te gebruiken om zichtbare en temperatuurveranderingen te monitoren. En met de intelligente virtuele analyses, zoals detectie van rondhangen en virtuele lijnoverschrijding, zijn gebieden te bewaken.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

SequriX

Wordt een partner