Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Bosch Security Systems

IDIS

SMC Alarmcentrale

Sequrix

RoSecure

Top Security

Connect Security

HID

Paraat

De Beveiligingsjurist

Hikvision

Oribi ID Solutions

Seagate

SmartSD

Eagle Eye Networks

Ajax Systems

Eizo

ARAS

Secusoft

Lobeco

Advancis

NIBHV

2N

Service Centrale Nederland

Hanwha Vision Europe

Seris

Unii

Nimo Drone Security

Regio Control Veldt

G4S

Dero Security Products

PG Security Systems

Add Secure

VVNL

Paxton

Network Optix

VideoGuard

VBN

HD Security

ADI

Traka ASSA ABLOY

EAL

Bydemes

Crown Security Services

Masset Solutions

Alphatronics

Brivo

Avigilon Alta

CDVI

Multiwacht

CSL

JMB Groep

CardAccess

Milestone

BHVcertificaat.online

Explicate

SmartCell

Nimo Dog Security

ASIS

GFT

Uniview

DZ Technologies

VEB

ASSA ABLOY

Alarm Meldnet

Securitas

Optex

NetworxConnect

Gold-IP

Centurion

Kiwa

Akuvox

Genetec

SOBA

VAIBS

20face

Nenova

OSEC

i-Pro

Trigion

Hanwha Techwin introduceert voordelige thermische camera’s

15 november 2019
Redactie
12:30

Hanwha Techwin komt met naar eigen zeggen drie ‘betaalbare’ thermische Wisenet-camera’s. Deze zijn in staat om indringers te detecteren met een resolutie tot 320 x 240 resolutie. Bovendien reageren zij op bijzondere geluiden, zoals geweerschoten en glasgerinkel.

In tegenstelling tot traditionele camera’s die licht nodig hebben om beelden te zien, nemen thermische camera’s de warmte van objecten op en worden ze niet beïnvloed door extreme omstandigheden, zoals volledige duisternis, ruig weer, fel licht, mist en rook. Ze bieden ook een effectieve oplossing voor toepassingen waarbij lichtvervuiling een probleem kan zijn.
“Er was een tijd dat thermische camera’s spaarzaam moesten worden gebruikt omdat ze veel te duur waren om in grote aantallen te worden ingezet”, zegt Uri Guterman, hoofd Product & Marketing voor Hanwha Techwin Europe. “De introductie van onze nieuwe, scherp geprijsde QVGA-modellen betekent dat de technologie nu kan worden gebruikt voor vrijwel elke toepassing en niet alleen voor vitale projecten met een hoog budget.”

Belangrijkste functies
Net als alle Wisenet T-camera’s van de nieuwste generatie zijn de nieuwe TNO-3010T, TNO-3020T en TNO-3030T QVGA thermische camera’s uitgerust met audio-analysefunctionaliteit die essentiële geluiden zoals geweerschoten, explosies, gillen en gebroken glas herkent. Extra functies zijn onder andere detectie van temperatuursveranderingen, schokken, voorwerpen/personen, rondhangen en sabotage van de camera. De ingebouwde gyrosensoren bieden een nauwkeurige beeldstabilisatie die in werking treedt wanneer een camera wordt bewogen door wind of trillingen en zorgen dan voor stabielere beelden.

Overige mogelijkheden
Bi-directionele audio, bewegingsdetectie en besturing van PTZ-camera’s zijn ook standaard beschikbaar, evenals de mogelijkheid om tot 256GB aan gegevens op te slaan via een SD/SDHC/SDXC-geheugensleuf om ervoor te zorgen dat de video automatisch wordt opgenomen in het geval van een netwerkstoring. De camera’s bieden een keuze uit H.265-, H.264- of MJPEG-compressie, evenals WiseStream II, een aanvullende compressietechnologie die dynamisch de codering, balanceringskwaliteit en compressie op basis van beweging in het beeld regelt. Er is 99% minder bandbreedte nodig in vergelijking met de huidige H.264-technologie wanneer WiseStream II wordt gecombineerd met H.265-compressie.
De drie nieuwe Wisenet QVGA thermische camera’s zijn de Wisenet TNO-3010T met 2,7mm vast objectief en een minimale objectafstand van 0,3m, de Wisenet TNO-3020T met 4,7mm vast objectief en een minimale objectafstand van 1m en de Wisenet TNO-3030T met 13,7mm vast objectief en een minimale objectafstand van 8m.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Suricat

SequriX

Videoguard

Seagate

Wordt een partner