Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Regio Control Veldt

PG Security Systems

Eagle Eye Networks

SOBA

Nenova

ASSA ABLOY

Akuvox

Seris

Traka ASSA ABLOY

Uniview

SmartCell

Crown Security Services

Trigion

Alarm Meldnet

BHVcertificaat.online

HD Security

Genetec

Nimo Drone Security

Nimo Dog Security

Unii

ARAS

2N

VideoGuard

HID

CardAccess

GFT

G4S

Brivo

SMC Alarmcentrale

VBN

Secusoft

ADI

ASIS

DZ Technologies

20face

Oribi ID Solutions

Multiwacht

CDVI

Add Secure

Connect Security

Lobeco

i-Pro

CSL

Optex

Dero Security Products

De Beveiligingsjurist

Seagate

Centurion

Eizo

VVNL

VEB

Advancis

Bydemes

Ajax Systems

Hanwha Vision Europe

Top Security

RoSecure

Milestone

Bosch Security Systems

Alphatronics

Securitas

Service Centrale Nederland

VAIBS

Kiwa

Paxton

Paraat

NIBHV

Hikvision

SmartSD

Network Optix

JMB Groep

IDIS

EAL

Gold-IP

Explicate

NetworxConnect

Masset Solutions

Sequrix

Avigilon Alta

OSEC

Hanwha Techwin introduceert Wisenet Biometrics & Retail Analytics

7 juni 2018
Redactie
21:16

Hanwha Techwin en A.I. Tech hebben twee biometrie- en winkeloptimalisatieoplossingen ontwikkeld waarmee kleine winkelketens, evenals kleine verkooppunten zoals supermarkten, krantenwinkels en benzinestations, beter zicht kunnen krijgen op het type en het aantal mensen dat hun winkels bezoekt.

Beide cameraoplossingen, die gebruiksklaar geleverd worden, zijn uitgerust met videoanalyse van A.I. Tech om winkeliers waardevolle zakelijke informatie te verstrekken. De Wisenet AI-Retail-DASH-oplossing maakt gebruik van de beelden van de Wisenet XND-6010/RET-fixed domecamera met 2 megapixels. Ook wordt gebruik gemaakt van de verwerkingskracht van de chipset binnen de Wisenet X-camera’s om gedecentraliseerde videoanalyse van A.I. Tech uit te voeren.

Modules
De intelligente functies worden geleverd in de vorm van modules. AI-PEOPLE kan het aantal mensen tellen die een bepaald gebied van een winkel betreden, waardoor winkeliers de doeltreffendheid van promoties in de winkel, de plaatsing van de producten etc. kunnen beoordelen. Het systeem doet dit door de aanwezigheid van mensen te detecteren die virtuele lijnen overschrijden. Deze module kan geconfigureerd worden door winkelmanagers om te voldoen aan de specifieke vereisten voor het tellen van mensen die individuele winkels hebben. De richting waarin mensen lopen kan gespecificeerd worden en er staat geen limiet op het aantal virtuele lijnen die ingesteld kunnen worden. Dankzij de precisie van meer dan 95 procent raakt AI-People niet verward door meerdere mensen die tegelijkertijd een virtuele lijn overschrijden of door de aanwezigheid van winkelkarren en kinderwagens.

Drempel
AI-CROWD verstrekt winkeliers een schatting van het aantal mensen die aanwezig zijn in drukke gebieden waar ze zich traag voortbewegen of stoppen, zoals bij het verkooppunt. AI-Overcrowd gebruikt A.I. Techs videoanalyse om een winkelmanager te waarschuwen als het aantal mensen binnen een bepaald gebied van de winkel te hoog is. Deze drempel op het aantal kan zo vaak als nodig veranderd worden. AI-DASH biedt overzichtelijke rapporten over de gegevens die geanalyseerd zijn door de AI-People-, AI-Crowd- en AI-Overcrowd-modules en via een SD-kaart opgeslagen op de Wisenet XND-6010/RET-fixed domecamera*. Dit wordt gedaan via een intuïtief dashboard dat op afstand geraadpleegd kan worden vanaf een webbrowser. Wanneer er meerdere camera’s ingezet worden, is er de optie om het dashboard te laten lopen op een server.
Om de maximaal mogelijke juistheid te bereiken voor de Wisenet AI-Retail-DASH-oplossing en de geassocieerde modules moet de Wisenet XND-6010/RET-fixed domecamera gemonteerd worden met een bovenaanzicht op een hoogte van minstens 3 meter.

Leeftijds- en geslachtsanalyse
De Wisenet TNB-6030/BIO Public View Monitor-camera is bedoeld voor plaatsing aan winkelingangen, winkelgangpaden en kassa’s om criminele activiteiten te detecteren. Maar naast het helpen afschrikken en detecteren van winkeldieven, is de camera uitgerust met AI-Bio-DASH dat een analyse van de leeftijd en het geslacht van de winkelbezoekers uitvoert. Door middel van gezichtsherkenningstechnologie is de AI-Bio-DASH-module onmiddellijk klaar voor gebruik met de Wisenet TNB-6030/BIO en kan ze gekoppeld worden aan digital signage die gericht is op de persoon wiens beeld opgenomen is door de camera, bijvoorbeeld een jongen of een volwassen vrouw.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

SequriX

Wordt een partner