Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Genetec

CardAccess

Lobeco

Alphatronics

Bydemes

NIBHV

Hanwha Vision Europe

Centurion

SOBA

VBN

Brivo

DZ Technologies

EAL

Eizo

Nimo Drone Security

Ajax Systems

Add Secure

Oribi ID Solutions

Connect Security

De Beveiligingsjurist

Kiwa

ARAS

OSEC

20face

G4S

VAIBS

i-Pro

Gold-IP

SMC Alarmcentrale

VVNL

Akuvox

Eagle Eye Networks

Top Security

CSL

Crown Security Services

Masset Solutions

2N

Avigilon Alta

Dero Security Products

HD Security

Milestone

Seris

Advancis

ASSA ABLOY

Trigion

Bosch Security Systems

Securitas

JMB Groep

Paxton

PG Security Systems

Nenova

ADI

VEB

GFT

Traka ASSA ABLOY

SmartSD

Seagate

IDIS

Uniview

RoSecure

Unii

Secusoft

Explicate

BHVcertificaat.online

Paraat

Optex

NetworxConnect

Nimo Dog Security

CDVI

Sequrix

ASIS

Multiwacht

SmartCell

Service Centrale Nederland

HID

Network Optix

VideoGuard

Hikvision

Alarm Meldnet

Regio Control Veldt

Hanwha vergemakkelijkt toevoeging van IP-camera’s

1 juni 2020
Redactie
09:27

Hanwha Techwin introduceert de Wisenet PoE-extendercamera’s. Deze zijn ontworpen om installateurs en eindgebruikers tijd en geld te besparen wanneer twee camera’s binnen 80 meter van elkaar moeten worden geïnstalleerd.

Een bestaande Wisenet-camera kan worden vervangen door een PoE-extendercamera, waarna de vervangen camera op een nieuwe locatie opnieuw geïnstalleerd kan worden. Beide apparaten gebruiken dan dezelfde kabel. Dankzij deze technologie kan het aantal netwerkpoorten en de hoeveelheid benodigde bekabeling worden verminderd. Dit installatiegemak gaat volgens de fabrikant gepaard met een aanzienlijke vermindering van de tijd die installateurs normaal gesproken zouden moeten besteden aan het installeren van een nieuwe camera. Ook is er de mogelijkheid om andere PoE-apparaten aan te sluiten op de Wisenet PoE-extendercamera’s, zoals een extra verlichtingseenheid, een I/O-controller of een PIR-sensor.

Digitale beeldstabilisatie
De vier nieuwe domecamera’s hebben ingebouwde IR-LED’s die objecten tot 50 meter van de camera verlichten en die zijn voorzien van Digital Image Stabilisation (DIS), wat helpt bij het vastleggen van scherpe, stabiele beelden door het verminderen van bewegingsonscherpte, die wordt veroorzaakt door wind of trillingen. Ze zijn allemaal uitgerust met WDR-technologie (Wide Dynamic Range), waarbij de 2 megapixel modellen presteren tot 150 dB en de 5 megapixel modellen tot 120 dB. Dit zorgt voor heldere beelden als er sprake is van een mix van heldere en donkere vlakken in het beeld, wat normaal gesproken resulteert in overbelichte of onderbelichte zones in het beeld.

Gebruiksvriendelijk voor installateurs
De PoE-extendercamera’s, die deel uitmaken van de Wisenet X Plus-reeks, bieden een aantal andere praktische functies die de tijd die installateurs op locatie moeten doorbrengen verder minimaliseren, waaronder magneten die de sensormodules in de domebehuizing vergrendelen. Een waterdichte wartel, waar een netwerkkabel doorheen kan worden gestoken met behulp van een plastic RJ45-doorvoermiddel, maakt het opnieuw maken van een kabeluiteinde overbodig. Voorafgaand aan de installatie kunnen de technici in hun werkplaats de IP-netwerkinstellingen configureren zonder dat ze een cameramoduul uit de verpakking hoeven te halen.

Geavanceerde audio- en videoanalyse
De nieuwe camera’s worden geleverd met een gevarieerd aanbod van licentievrije gespecialiseerde analyses, zoals richtingsdetectie, virtuele lijn, in-/uitgang, verschijnen/verdwijnen en detectie van rondhangende personen. Daarnaast kunnen met audioanalyse cruciale geluiden worden herkend, zoals explosies, geschreeuw en gebroken glas. Er wordt onmiddellijk een waarschuwing gegenereerd om de hulpdiensten in staat te stellen snel en effectief te reageren op elk incident. In een retailomgeving kan deze functionaliteit bijvoorbeeld worden gebruikt om beveiligingspersoneel te waarschuwen als een klant zich agressief gedraagt tegenover een verkoopmedewerker.

Bedrijfsinformatie
Dankzij de verwerkingskracht van de chipset in het hart van de nieuwe camera’s, kunnen ze mensen tellen, het aantal mensen in kaart brengen en wachtrijen meten. Deze functies bieden retailers, kunstgalerijen, musea en andere bedrijven met een publieksfunctie de mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in het gedrag van de klant en de productiviteit te verbeteren. De vastgelegde gegevens kunnen worden weergegeven op het gecentraliseerde dashboard van de Wisenet Retail Insight (v2.0) bedrijfsinformatie-oplossing.

Extra belangrijke functies van de Wisenet PoE-extendercamera’s zijn:

• PoE uit: Maximaal 12,95 W op 80 meter met behulp van CAT5/5E-kabel.
• Gangweergave biedt een zeer effectieve manier om smalle verticale gebieden te bewaken, zoals winkel- en gangpaden. Bovendien garandeert een uitgebreid kantelbereik tot 90 graden een breed bereik wanneer de camera’s worden geïnstalleerd op locaties met lage plafondhoogtes.
• WiseStream II, een aanvullende compressietechnologie die dynamisch de codering, balanceringskwaliteit en compressie op basis van de beweging in het beeld regelt. Wanneer WiseStream II wordt gecombineerd met H.265-compressie, wordt de bandbreedte-efficiëntie tot 99% verbeterd ten opzichte van de huidige H.264-technologie.
• Schokdetectietechnologie die, via ingebouwde gyrosensoren, ongewone fysieke schokken detecteert en waarschuwingen genereert om operators in staat te stellen snel te reageren op incidenten.
• Audio afspelen bij een gebeurtenis. Er kunnen maximaal vijf vooraf opgenomen waarschuwingsberichten worden opgeslagen in een PoE-extendercamera en deze kunnen automatisch worden afgespeeld wanneer zich vooraf gedefinieerde gebeurtenissen voordoen.

De nieuwe Wisenet PoE-uibreidingscamera’s zijn:

• Wisenet XNV-6081RE 2 megapixel domecamera voor buiten met 2,8-12 mm varifocaal objectief
• Wisenet XND-6081REV 2 megapixel domecamera voor binnen met 2,8-12 mm varifocaal objectief
• Wisenet XNV-8081RE 5 megapixel domecamera voor buiten met 3,6-9,4 mm varifocaal objectief
• Wisenet XND-8081REV 5 megapixel domecamera voor binnen met 3,6-9,4 mm varifocaal objectief

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Seagate

Videoguard

SequriX

Suricat

Wordt een partner