Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Optex

Eizo

Regio Control Veldt

CDVI

HID

Alarm Meldnet

OSEC

ADI

Trigion

SMC Alarmcentrale

De Beveiligingsjurist

RoSecure

VideoGuard

BHVcertificaat.online

Genetec

HD Security

GFT

Securitas

SmartSD

EAL

ASSA ABLOY

PG Security Systems

VBN

Top Security

Traka ASSA ABLOY

Bydemes

NetworxConnect

Explicate

DZ Technologies

Connect Security

Bosch Security Systems

CSL

Nimo Drone Security

Nimo Dog Security

IDIS

Akuvox

Unii

Paraat

SmartCell

Seris

Ajax Systems

i-Pro

Hikvision

Masset Solutions

JMB Groep

Secusoft

Eagle Eye Networks

NIBHV

Oribi ID Solutions

Add Secure

CardAccess

ARAS

ASIS

Nenova

Advancis

Sequrix

Centurion

Service Centrale Nederland

Brivo

Paxton

Milestone

Dero Security Products

Seagate

Hanwha Vision Europe

Multiwacht

G4S

VVNL

Network Optix

Lobeco

2N

Alphatronics

VEB

SOBA

Kiwa

Crown Security Services

20face

Avigilon Alta

Uniview

Gold-IP

VAIBS

HDTV PTZ-domes voor buiten van Axis

10 mei 2010
Redactie
15:24

Axis Communications introduceert een serie hoogwaardige pan/tilt/zoom-domes (PTZ) voor buitengebruik, waaronder twee HDTV-modellen. Deze domes zijn geschikt voor veeleisende surveillancetoepassingen, zoals stadsbewaking, luchthavens, havens en stations.

AXIS Q6034-EDe nieuwe PTZ-netwerkcamera’s bieden een grotere keuze aan hoogwaardige PTZ-domes, met verschillende prestatie- en prijsniveaus om tegemoet te komen aan de verschillende gebruikersbehoeften. De surveillancecamera’s voor buitengebruik lopen uiteen van de geavanceerde AXIS Q6034-E PTZ-dome met zeer snelle pan/tilt-prestaties en HDTV 720p tot de AXIS P5534-E PTZ-dome, die ook HDTV 720p levert, en de AXIS P5532-E PTZ-dome met D1-resolutie (720×480/576 pixels).

De HDTV 720p-prestaties van de AXIS Q6034-E en AXIS P5534-E voldoen aan de SMPTE 296 M-norm met betrekking tot resoluties, full-framesnelheid, HDTV-kleurechtheid en 16:9-beeldverhouding. De 18x zoom in combinatie met de HDTV-resolutie op de HDTV PTZ-domes zorgt voor ingezoomde weergaven die niet alleen hetzelfde detailniveau bieden als een 36x zoom camera met standaardresolutie, maar ook het extra voordeel hebben van een breder beeldveld (16:9).

Alle camera’s beschikken over een automatische dag- en nachtfunctie, die 24 uur per dag superieure beeldkwaliteit mogelijk maakt. De PTZ-camera’s leveren de H.264-videocompressie, waarmee bandbreedte en opslaggebruik aanzienlijk worden gereduceerd, zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit. Motion JPEG wordt ook ondersteund voor grotere flexibiliteit.

De AXIS P55-E-serie netwerkcamera’s bieden verschillende intelligente functies, waaronder de geavanceerde Gatekeeper-functionaliteit. Hiermee kunnen de camera’s automatisch draaien, kantelen en zoomen naar een vooraf ingestelde positie wanneer beweging wordt gedetecteerd op een vooraf ingestelde locatie. Ook keren de camera’s na een ingestelde periode terug naar de startpositie. De actieve Gatekeeper van de AXIS Q6034-E levert een vergelijkbare functie, maar met de extra mogelijkheid om het gedetecteerde voorwerp te volgen. De automatische volgfunctie van de AXIS Q6034-E kan ook worden gebruikt om een alarm te activeren.

De gemakkelijke installatiefuncties die deel uitmaken van de drie PTZ-domes, zorgen voor een aanzienlijke beperking van de installatiekosten. Ze vereisen geen externe behuizing aangezien ze direct uit de verpakking gereed zijn voor installatie buiten. De camera’s zijn voorzien van IP66- en NEMA 4X-classificaties voor bescherming tegen water en stof en zijn uitgerust met een ingebouwde verwarming, ventilator en zonnescherm. De AXIS P55-E-camera’s kunnen functioneren bij temperaturen tussen -20 °C en 50 °C. De Arctic Temperature Control functie maakt het gebruik van de AXIS Q6034-E mogelijk bij temperaturen tussen -40 °C en 50 °C. Hierdoor kan de camera niet alleen functioneren bij -40 °C, maar kan deze ook worden ingeschakeld bij die temperatuur na een stroomstoring.

De camera’s en de montagebeugels (los verkrijgbaar) zijn voorzien van een bajonetaansluiting, waardoor de camera’s met een eenvoudige draai snel in de juiste positie op de beugels kunnen worden gemonteerd.

De PTZ-domes worden gevoed via High Power over Ethernet (High PoE), waardoor de installatie gemakkelijker wordt, aangezien er slechts één kabel nodig is om de stroom te leveren en de video- en pan/tilt/zoom-besturing te regelen. Met High PoE kan de camera zelfs tijdens een stroomstoring blijven functioneren omdat het netwerk kan worden aangesloten op een UPS (Uninterruptible Power Supply). Er wordt een High PoE-midspan geleverd bij de camera’s.

Met een ingebouwde SD/SDHC-geheugenkaartsleuf kunnen opnamen lokaal worden opgeslagen. De hoogwaardige netwerkcamera’s bieden geavanceerde netwerkmogelijkheden voor verbeterde beveiliging, efficiëntie en beheer.

De nieuwe PTZ-camera’s worden ondersteund door een groot aantal videobeheersoftware oplossingen via het Axis ADP-programma (Application Development Partner) en AXIS Camera Station. De AXIS Q6034-E, AXIS P5534-E en AXIS P5532-E zijn vanaf juli 2010 verkrijgbaar.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

SequriX

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner