Het belang van videodata voor slimme steden

Corona toont aan dat steden voortdurend een cruciale rol spelen bij het beheersen en beheersen van crises. Jason Bonoan, product- en marketingmanager bij Seagate Technology analyseerde welke rol videobewakingssystemen hierbij kunnen spelen en hoe beveiligingstechnologie steden veerkrachtiger kan maken.

Zoals opgemerkt in een rapport van Cities Today, vereist een crisis als de coronapandemie een verandering in de denkwijze van gemeenten van het bouwen van ‘slimme steden’ naar het bouwen van ‘veerkrachtige steden’. Nu we ons beginnen te concentreren op hoe het leven eruit zou kunnen zien na een pandemie van deze omvang, kijken we ook naar de rol van veerkracht om onszelf en onze gemeenschappen beter voor te bereiden op de toekomst.
Bepaalde slimme oplossingen, zoals videobewaking, bieden een solide startpunt voor het begrijpen en verbeteren van proactieve reacties van lokale overheden. Eenmaal geïmplementeerd, stellen ze de steden in staat om goed functionerende responskaders te ontwikkelen, vooruitlopend op toekomstige uitdagingen op het gebied van de volksgezondheid.

Het zijn de gegevens die het verschil maken.
Effectieve verzameling, opslag en analyse van videogegevens stellen steden in staat om geïnformeerde en weloverwogen beslissingen te nemen over de gezondheid en veiligheid van hun burgers. Naarmate de datavolumes en opnamesnelheden toenemen, ontstaan ​​er echter vragen en zorgen over de juiste IT-infrastructuur die nodig is om de echte waarde van videodata te benutten.Vanwege de talrijke veranderingen die corona van de ene op de andere dag in onze samenleving heeft gebracht, hebben we nu een nieuwe groep individuen die relevante kennis op dit gebied hebben vergaard. Dit is het moment voor steden om naar die IT- en beveiligingsexperts te kijken om zich beter voor te bereiden op de toekomst.

Slimme steden bieden inzichten die levens redden
Zoals corona duidelijk heeft gemaakt, is de sociale aard van de mensheid een kritieke factor. Zelfs een enkele infectie kan zich ontwikkelen tot superverspreider als alle voorzichtigheid overboord wordt gegooid. Volgens Jimmy Whalen, CEO van Velasea, biedt geavanceerde videobewaking een manier om deze scenario’s vast te leggen en te begrijpen en vervolgens de besmettelijke impact op het contactpunt te verminderen. “Het belang van de computervisie-industrie evolueert”, zegt hij, “en de camera is het belangrijkste IoT-apparaat van de toekomst. Het heeft zintuigen en kan net als mensen verhalen vertellen.”
Verbonden camera’s kunnen dus worden gebruikt om kritieke datapunten te volgen, zoals het dragen van mondkapjes en het signaleren van een verhoogde temperatuur van het lichaam. Zo kunnen datasystemen op een doelmatige manier een op statistieken gebaseerd verhaal creëren.

De positieve effecten van slimme video vergroten
Videobewakingstechnologieën die in steden worden ingezet, zijn doorgaans gekoppeld aan veiligheids- en beveiligingstoepassingen, zoals het verbeteren van verkeersbeheer en het bewaken van risicolocaties. Corona introduceerde echter een nieuwe use-case voor deze technologieën door geanonimiseerde temperatuurmetingen en bewegingsgegevens te verzamelen om zo te analyseren en voorspellen hoe infectieclusters zich uitbreiden en evolueren. En hoewel de snelheid van de implementatie van videobewaking het afgelopen jaar werd beïnvloed door coronabeperkingen, heeft dit intelligente steden er niet van weerhouden om noodzakelijke investeringen te doen.

Naleving van veiligheidsbeperkingen
Kay Sharpington, een hoofdonderzoeksanalist van Gartner, merkte op: “Overheden verhogen hun uitgaven voor bewakingscamera’s om criminaliteit te signaleren. Maar in de nasleep van de coronacrisis worden camera’s nu ook gebruikt om de naleving van veiligheidsbeperkingen te handhaven.”
Hoewel de regelgeving verandert en we uit de wijdverbreide lockdowns komen met versoepelde beperkingen, kunnen we er voor kiezen om door te gaan met het opzetten van videobewakingssystemen die de verspreiding van virale bedreigingen blijven helpen verminderen door steden in staat te stellen snel menselijke bewegingspatronen te analyseren en snel gerichte protocollen voor de openbare veiligheid op te stellen.

Langdurige adoptie mogelijk maken
Om de belofte van slimme video-oplossingen waar te maken, zijn effectieve gegevensverzameling, opslag en analyse van cruciaal belang. Volgens de onderzoeksgegevens van IDC in het Seagate Rethink Data-rapport wordt echter slechts 32 procent van de gegevens die voor ondernemingen beschikbaar zijn, effectief gebruikt. De snelle opkomst van videobewaking, IoT-apparaten en metadata is verantwoordelijk voor bijna een derde van de wereldwijde groei van de ‘datasfeer’. Aangezien slimme video-analyse de sleutel wordt tot het bouwen en exploiteren van veerkrachtige steden, moeten gemeentelijke overheden rekening houden met veranderende infrastructuurimplicaties, waaronder een grotere behoefte aan gegevensopslag. Meer bewaking betekent meer inhoud, wat resulteert in grotere hoeveelheden gegevensverzameling en opslagvereisten. Ondertussen moeten grote ingangen van ongestructureerde videogegevens die voorheen zouden worden gearchiveerd, nu beschikbaar blijven voor deep learning.

Goed alternatief
Niet alle opslagoplossingen zijn direct beschikbaar. Effectieve slimme bewaking en video-analyse vereisen de goedkeuring van de juiste architectuur om opslagverzamelingen te vergroten en opslag te beheren. In de praktijk betekent dit de inzet van probleemloze, gelaagde opslagoplossingen die kunnen voldoen aan zowel de huidige als toekomstige behoeften aan het vastleggen van videogegevens. Op grote schaal is deze aanpak voor steden een goed alternatief voor eigen datacenters met een beperkte capaciteit, doordat voor beheer en bewaking wordt geboden met een lagere TCO en meer uptime.

Verbeterde AI-analyse
Hoewel verbeterde automatisering van gegevensverzameling de basis legt voor slimme bewaking, hebben steden ook een manier nodig om deze informatie te interpreteren en toe te passen om zinvolle actie te ondernemen. De meest succesvolle steden integreren technologieën die gegevens van verschillende sensoren en bronnen kunnen analyseren. En modernere videosystemen kunnen geschikt worden gemaakt voor intelligente forensische zoekopdrachten die specifieke afbeeldingen of acties in een opgenomen video kunnen vinden of zelfs over een videotijdlijn kunnen kijken om een ​​synopsis te creëren van gerelateerde gebeurtenissen. De ideale architectuur zou aanpasbare video-analyses, mogelijk gemaakt door AI, integreren om aan de behoeften van een bepaalde faciliteit te voldoen. Neurale netwerktechnologie kan systemen in staat stellen klantspecifieke taken te leren uitvoeren door een breed scala aan ter plaatse verkregen videomateriaal op te nemen.

Krachtige edge-oplossingen
Steden moeten ook edge-oplossingen overwegen om enorme hoeveelheden videobewakingsgegevens te helpen beheren. Hoewel de huidige cloudimplementaties uitblinken in het centraliseren van deze bronnen, kunnen gegevens die aan de rand worden verzameld en naar de cloud worden gestuurd voor analyse voordat ze worden teruggestuurd voor actie, leiden tot vertragingen die ongewenst zijn voor realtime volksgezondheids- of beveiligingsreacties. Verbeterde, krachtigere edge-computing-implementaties kunnen helpen deze backend-achterstand weg te werken door de vereiste verwerkings-, filter- en opslagacties te beheren.

Nieuwe oplossingen voor slimme steden ontdekken
Effectieve, verbonden video-opname- en analyse-architecturen vereisen dat steden de juiste combinatie van eerstelijnsfuncties en backend-ondersteuning implementeren, zoals intelligente camerasystemen, netwerkvideo-opnameservers (NVR) en end-to-end beveiligingsoplossingen.
De basis van smart city video-oplossingen is geworteld in aanpasbare, intelligente camerasystemen. Om een ​​infrastructuur uit te bouwen die zowel helpt bij het aanpakken van huidige behoeften als veranderende problemen, moeten gemeenten investeren in aanpasbare, AI-gestuurde video-oplossingen.
NVR-servers bieden hoogwaardige schaalbaarheid aan gemeenten om te voldoen aan de verzamelings- en analysevereisten. Deze servers bevatten harde schijven die zijn ontworpen om AI-workloads te beheren, latentie te verminderen en capaciteit te leveren om groeiende videogegevensvolumes aan te kunnen.

Gegevensbescherming
Tot slot moeten steden ook end-to-end beveiligingsoplossingen voor servers, opslag en AI-apparaten inzetten om ervoor te zorgen dat bewakingsgegevens worden beschermd, van verzameling tot vastlegging tot analyse en elke fase daartussenin.
Bij het ontwerpen voor een stad moeten IT-architecten rekening houden met een aantal factoren, aangezien specifieke opslagimplementaties sterk zullen variëren, afhankelijk van de vereiste schaal en precieze gebruiksscenario’s. Daarbij gaat het om grootschalige, krachtige VMS’en die grote workloads met lage latentie ondersteunen, het beschermen van vitale gegevens en het beheren van op feiten gebaseerde gegevens met veilige end-to-end gebruikerstoegangscontrole. Ook van belang is het efficiënt schalen van terabytes tot petabytes, terwijl knooppunten van elke grootte worden geaccommodeerd. Daarbij is de TCO te verlagen met ruimtebesparende enterprise storagesystemen met hoge dichtheid en de hoogst mogelijke IOPS per dollar.
Slimme videotechnologie is niet alleen geëvolueerd in zijn vermogen om huidige en toekomstige pandemische zorgen te verminderen, maar heeft ook de weg vrijgemaakt voor robuuster, veerkrachtiger en responsief beheer van slimme steden op grote schaal.

Jason Bonoan, product- en marketingmanager bij Seagate Technology.

Deel dit artikel via: