HID Global neemt RFID-specialist Omni-ID over

HID Global heeft Omni-ID overgenomen, een fabrikant van RFID-tags en industriële IoT-hardwareapparaten voor passieve en actieve tagging, tracking, monitoring en waarschuwingsapplicaties. De overname breidt HID’s aanbod aan RFID-technologie uit.

“Ik ben erg blij om Omni-ID te verwelkomen in de ASSA ABLOY Group en HID”, zegt Björn Lidefelt, EVP en hoofd van HID Global. “Omni-ID is een strategische technologische toevoeging aan HID en versterkt ons huidige RFID- en IoT-aanbod.” Omni-ID biedt passieve, robuuste RAIN RFID-tags en labels met ultrahoge frequentie (UHF) met een groot bereik in verschillende vormfactoren voor een reeks identificatievereisten. Het bedrijf richt zich op organisaties in de industrie, olie & gas, transport en andere markten die op zoek zijn naar robuuste UHF RFID-oplossingen voor gebruik in uitdagende omgevingsomstandigheden.

Nieuwe technologieën
Bovendien voegt Omni-ID passieve UHF-temperatuurdetectie toe aan het portfolio van HID-identificatietechnologieën en versterkt het HID’s diepgaande expertise en mogelijkheden op het gebied van aangepast RFID-ontwerp en personalisatie. Actieve tags en oplossingen van Omni-ID worden geïmplementeerd met ingebouwde technologieën en protocollen zoals Bluetooth Low Energy (BLE), LoRaWAN, GPS, Quuppa en Wirepas, die een aanvulling vormen op het HID Location Services-aanbod.
Met een geschiedenis van innovatie in RAIN RFID-oplossingen, voegt Omni-ID specialisten met meer dan 15 jaar RFID-expertise toe aan HID’s team van industriële veteranen. Omni-ID is opgericht in 2007 en is gevestigd in Rochester, New York, met wereldwijd ongeveer 170 medewerkers. Het is nu een Business Unit binnen de Identification Technologies Business Area van HID, die wordt geleid door Marc Bielmann.

Deel dit artikel via: