Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

VideoGuard

HID

JMB Groep

Nimo Dog Security

Service Centrale Nederland

Add Secure

Nenova

Crown Security Services

Multiwacht

Eizo

Milestone

Bosch Security Systems

20face

HD Security

Eagle Eye Networks

Unii

Traka ASSA ABLOY

Oribi ID Solutions

Ajax Systems

IDIS

Nimo Drone Security

Avigilon Alta

Hanwha Vision Europe

Kiwa

De Beveiligingsjurist

CSL

NIBHV

ASIS

Regio Control Veldt

Securitas

Lobeco

SmartCell

Advancis

OSEC

Trigion

NetworxConnect

Paxton

BHVcertificaat.online

Hikvision

Uniview

G4S

CardAccess

2N

ASSA ABLOY

Sequrix

SMC Alarmcentrale

i-Pro

Optex

Centurion

Paraat

Secusoft

ADI

Explicate

GFT

Brivo

VAIBS

Masset Solutions

Dero Security Products

VBN

DZ Technologies

PG Security Systems

VVNL

Alarm Meldnet

Connect Security

RoSecure

Akuvox

Alphatronics

Top Security

ARAS

Seagate

EAL

CDVI

Bydemes

SOBA

VEB

Gold-IP

Genetec

SmartSD

Seris

Hikvision en PG presenteerden de laatste innovaties

29 mei 2024
Redactie
06:15

De TandemVU, op SSD gebaseerde NVR’s en een serie luidsprekers waren enkele van de belangrijkste noviteiten die Hikvision dinsdag presenteerde tijdens een in samenwerking met PG Security Systems georganiseerd evenement. Bijzonder was ook de zeer makkelijk te installeren PTRZ-cameraserie. Installateurs konden prijzen winnen door deze zo snel mogelijk te monteren en werkend te krijgen.

De bijeenkomst werd georganiseerd in het indrukwekkende Europese hoofdkantoor van Hikvision in Hoofddorp. Peter Gatowinas van PG vertelde over de voordelen van de TandemVU, een nogal grote camera die panoramabeelden van 90° of 180° biedt en waarmee daarnaast met een PTZ-camera kan worden ingezoomd op bijvoorbeeld een gedetecteerde indringer. Dat laatste kan volautomatisch, waarbij de indringer vol in beeld komt, terwijl de PTZ-camera hem blijft volgen. Als de indringer buiten het bereik komt, kan een andere camera het volgen overnemen. Op kunstmatige intelligentie gebaseerde software zorgt er intussen voor dat mensen en voertuigen van andere bewegingen in het beeld worden onderscheiden.

Installatiegemak
Het is soms een heel gehannes om een PTZ-camera te monteren en in te regelen. Vaak zijn daarvoor twee monteurs benodigd. De nieuwe PTRZ-serie van Hikvision maakt een einde aan dit ongemak. Na aansluiting van de PoE-kabel, wordt het apparaat simpel tegen het plafond of de wand geschroefd, waarna via een app op de smartphone het configureren kan plaatsvinden. De behuizing hoeft niet geopend te worden, zodat er geen interne vervuiling door stof of vocht kan plaatsvinden.
De PTRZ-serie is bijzonder compleet met 42 keer zoom, een gevoeligheid (F1.0) vanaf 0,0005 lux, infrarode, witte en stroboscopische verlichting en tweeweg audio. Met die laatste functie kan de gebruiker communiceren met iemand die door de camera gesignaleerd is. Het geluid is volgens Hikvision bijzonder goed, omdat met een extra microfoon ongewenst omgevingsgeluid wordt weg gefilterd. De luidspreker kan een vooraf opgenomen boodschap weergeven, maar ook boodschappen die in de telefoon worden ingesproken. Met IP67 en IK10 is de camera prima geschikt voor buitengebruik.

SSD-recoder en geluidssystemen
De eNVR is een laaggeprijsde recorder voor vier of acht camera’s tot 4MP. De apparaten werken met de veelal gratis beheersoftware van Hikvision en zijn kinderlijk eenvoudig te installeren. De opslag is 1 of 2 Terabyte. Opnemen tot 8MP is overigens ook mogelijk, maar het decoderen van videosignalen is beperkt tot 4MP. De verschillen tussen de softwarepakketten HikCentral, Hik Partner Pro, Hik Connect 6 Personal en Hik Connect 6 Team werden uitgelegd. Het laatste pakket is voor grotere projecten bedoeld, waarbij rollen aan gebruikers kunnen worden gekoppeld. Zo kan bepaald worden wie welke beelden mag zien en wie deze mag opnemen en/of doorsturen. Hik Partner Pro is bedoeld voor installateurs en biedt tal van mogelijkheden om service op afstand te verlenen. Tot slot werd een aantal luidsprekersystemen gepresenteerd. Hikvision levert nu analoge en digitale luidsprekers en de bijbehorende versterkers. Deze werken in combinatie met moderne NVR’s.

De bijeenkomst werd afgesloten met een wedstrijd, waarbij de deelnemers zo snel mogelijk de nieuwe PTRZ-camera moesten monteren en instellen. De tijd liep, totdat een redelijk beeld op het beeldscherm verscheen. De snelste monteurs kregen één van de gepresenteerde noviteiten mee naar huis.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Videoguard

Seagate

SequriX

Suricat

Wordt een partner