Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Brivo

Dero Security Products

Sequrix

RoSecure

20face

OSEC

ASSA ABLOY

VVNL

Nimo Dog Security

GFT

Bosch Security Systems

i-Pro

Multiwacht

Centurion

Masset Solutions

Top Security

De Beveiligingsjurist

EAL

Hanwha Vision Europe

Nimo Drone Security

2N

Paraat

Milestone

VAIBS

Network Optix

NetworxConnect

Add Secure

Alphatronics

Service Centrale Nederland

Avigilon Alta

ADI

Crown Security Services

BHVcertificaat.online

Hikvision

ASIS

Nenova

Gold-IP

Ajax Systems

CDVI

Kiwa

SmartSD

Trigion

VideoGuard

Optex

Seagate

Regio Control Veldt

PG Security Systems

Paxton

Seris

Unii

IDIS

SMC Alarmcentrale

DZ Technologies

JMB Groep

Uniview

VEB

Alarm Meldnet

VBN

CSL

SOBA

Akuvox

HID

Explicate

Connect Security

Oribi ID Solutions

ARAS

G4S

Securitas

Lobeco

Genetec

HD Security

Eizo

NIBHV

Eagle Eye Networks

Advancis

CardAccess

Bydemes

Secusoft

Traka ASSA ABLOY

SmartCell

Hikvision en PG ‘varen’ installateurs naar de toekomst

1 december 2022
Redactie
06:15

Om installateurs een indruk te geven van wat met moderne beveiligingstechnologie mogelijk is, organiseerden PG Security Systems en Hikvision het evenement ‘Varen naar de toekomst’. De nadruk lag op de mogelijkheden van het inbraakdetectiesysteem AX Pro.

De bijeenkomst vond 30 november plaats in het reusachtige hoofdkantoor van Hikvision in Hoofddorp. Deelnemers konden de 800m² grote showroom bekijken, waar producten in het kader van diverse toepassingen kunnen worden gedemonstreerd. Naast bewaking zijn dat onder andere verkeersmanagement, ondersteuning van de zorg en marketing in winkels.
In de trainingsruimte hielden Hikvision en PG een korte presentatie. Country manager Jun Xu van Hikvision vertelde over het ontstaan van Hikvision, dat sinds 2001 gegroeid is tot 52.000 medewerkers. Sinds 2009 heeft de Chinese fabrikant een Europees hoofdkantoor in Hoofddorp. Het huidige hoofdkantoor stamt uit 2016 en werd vorig jaar meer dan verdubbeld in grootte.

Draadloos
Algemeen directeur Peter Gatowinas van PG ging uitgebreid in op de voordelen van draadloze techniek in het algemeen en die van AX Pro in het bijzonder. Hij gaf toe dat de eerste AX Pro-producten nogal wat te wensen overlieten, maar verzekerde zijn klanten ervan dat die problemen zijn opgelost en AX Pro nu betrouwbaar functioneert. Hij roemde de hub die 96 inbraakzones mogelijk maakt, via 4G communiceert, domotica ondersteunt en met elk Hikvision-product gecombineerd kan worden. Zelfs met thermische camera’s voor betrouwbare indringerdetectie buiten. Via de app van HikConnect kan de gebruiker alle beveiligingstechniek en domotica op een eenvoudige manier bedienen. Ook voor installateurs is er een app, waarmee zij met toestemming van de klant allerlei zaken op afstand kunnen regelen, wat veel dure bezoekjes bespaart. Voor de installatie zijn alleen een smartphone en een schroevendraaier nodig, aldus Gatowinas.

Installateur blijft nodig
Dat de apparatuur zo eenvoudig te installeren is, wil volgens Gatowinas niet zeggen dat de installateur overbodig wordt. Het correct projecteren van detectoren blijft een kunst die ervaring en kennis vereist. AX Pro leent zich volgens de distributeur ook heel goed voor alarmering als dienstverlening. De klant betaalt dan een vast bedrag per maand voor gebruik van het systeem en alle service die daarvoor nodig is. En voor wie niet op draadloos vertrouwd is er nu ook een hybride uitvoering van AX Pro, waarbij zowel bedrade als draadloze componenten gebruikt kunnen worden. De sessie werd afgesloten door Gerrit van Weeren en Fred van Wageningen van Hikvision, die dieper ingingen op de installatietechnische kenmerken van AX Pro, waarna het gezelschap per bus naar Amsterdam werd vervoerd voor een rondvaart door de Amsterdamse grachten, waar tot half januari verschillende lichtkunstwerken zijn te bewonderen.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Videoguard

Suricat

SequriX

Seagate

Wordt een partner