Beveiliging nieuws

Onze partners

Dahua

Connect Security

Add Secure

Bosch Security Systems

GFT

Paraat

Ajax Systems

De Beveiligingsjurist

Brivo

Genetec

MPL

EAL

VEB

Seagate

i-Pro

Top Security

SmartCell

Oribi ID Solutions

DZ Technologies

CDVI

Akuvox

Explicate

BHVcertificaat.online

Multiwacht

Kiwa

Sequrix

Securitas

Trigion

Crown Security Services

20face

VBN

Eizo

Alphatronics

Avigilon Alta

Service Centrale Nederland

Koninklijke Oosterberg

2N

ASIS

Centurion

ARAS

Dero Security Products

ADI

CSL

OSEC

NetworxConnect

PG Security Systems

Alarm Meldnet

Advancis

Paxton

Unii

VAIBS

JMB Groep

VideoGuard

Bydemes

Optex

CardAccess

Nenova

Eagle Eye Networks

VVNL

Nimo Drone Security

Boon Edam

Gold-IP

Secusoft

Nimo Dog Security

IDIS

Masset Solutions

Lobeco

SMC Alarmcentrale

NIBHV

Traka ASSA ABLOY

HID

HD Security

RoSecure

G4S

Seris

Uniview

Milestone

SmartSD

ASSA ABLOY

Hikvision

Hanwha Vision Europe

SOBA

Regio Control Veldt

Hikvision komt met MinMoe Iris Recognition Terminal

21 september 2022
Redactie
08:49

Hikvision heeft zijn MinMoe Iris Recognition Terminal geïntroduceerd. Deze is bedoeld voor hogere beveiligingsniveaus en biedt naast irisherkenning ook gezichtsherkenning. Wie dat niet wil, kan gebruik maken van een rfid-kaart, als het beveiligingsniveau dat toelaat.

Het patroon van elke iris, gevormd in een vroeg stadium van de menselijke ontwikkeling, is uniek en blijft opmerkelijk stabiel gedurende de rest van iemands leven. De details van de iris zijn zo rijk en complex dat het vrijwel onmogelijk is om ze te kopiëren. Dit maakt het een ideaal biometrisch karakter voor geautoriseerde toegangsverlening waarbij verschillende mensen nauwkeurig worden geïdentificeerd en onderscheiden.
Hikvision’s MinMoe Iris Recognition Terminal kan binnen 1 seconde snel unieke karakters van een iris verifiëren en de herkenningsafstand kan oplopen tot 70 cm. De terminal beschikt ook over technologie om manipulatie tegen te gaan. Met slechts een oogopslag kan het de identiteit snel verifiëren, zelfs zonder dat het nodig is een veiligheidsbril, bril, helm of andere PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen) te verwijderen.

Meerdere authenticatiemethoden
Naast irisherkenning ondersteunt de terminal een aantal andere authenticatiemethoden, waaronder gezichtsherkenning, herkenning van vingerafdrukken en rfid-kaarten. Dit betekent dat het meer opties en flexibiliteit kan bieden voor toegangsoplossingen bij onder andere bankkluizen, wetenschappelijke laboratoria en ziekenhuizen.
“In de afgelopen decennia is het gebruik van sleutels, pincodes en ID-kaarten voor geautoriseerde toegangsverlening afgenomen. De markt betreedt nu het tijdperk van biometrie”, zegt Carvin Ying, productmanager Access Control bij Hikvison. Volgens Ying brengt biometrische toegangsverlening inherente voordelen met zich mee, zoals hogere veiligheid en efficiëntie. Ook wordt onnodig fysiek contact voorkomen. Iris- en gezichtsherkenning bieden contactloze toegangsverlening en dat is een hygiënische methode die steeds meer de voorkeur geniet op de markt.

Deel dit artikel via:

Vlog

Premium partners

MPL

Videoguard

Seagate

Wordt een partner