Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

SMC Alarmcentrale

Avigilon Alta

Network Optix

NIBHV

De Beveiligingsjurist

Add Secure

Seagate

Paraat

CardAccess

GFT

Alphatronics

Traka ASSA ABLOY

Securitas

ARAS

Nimo Dog Security

CDVI

BHVcertificaat.online

HD Security

Uniview

Milestone

Optex

Eagle Eye Networks

OSEC

SOBA

Nenova

2N

Ajax Systems

ASSA ABLOY

Seris

DZ Technologies

Bydemes

Dero Security Products

Brivo

i-Pro

Gold-IP

VEB

ADI

Multiwacht

Centurion

Advancis

VAIBS

20face

Paxton

Unii

Lobeco

Top Security

Sequrix

Explicate

Nimo Drone Security

Alarm Meldnet

EAL

HID

Connect Security

Bosch Security Systems

Service Centrale Nederland

Akuvox

SmartCell

RoSecure

Regio Control Veldt

VideoGuard

ASIS

Secusoft

Oribi ID Solutions

Hanwha Vision Europe

PG Security Systems

NetworxConnect

Trigion

Masset Solutions

Crown Security Services

G4S

SmartSD

JMB Groep

VBN

Hikvision

IDIS

VVNL

CSL

Kiwa

Eizo

Genetec

Hoe Dahua inspeelt op de beveiligingstrends van 2022

8 januari 2022
Redactie
09:52

Een versnelde acceptatie van kunstmatige intelligentie, groei van cloud-gebaseerd cameratoezicht, 5G-technologie en extra aandacht voor cybersecurity. Dat zijn volgens Dahua de belangrijkste trends in 2022. De fabrikant licht uitgebreid toe hoe met nieuwe producten wordt ingespeeld op deze trends.

Er is een golf van nieuwe technologieën ontstaan. Volgens een IEEE-studie zijn kunstmatige intelligentie (AI), machine learning, cloud computing en 5G slechts enkele van de technologieën die in 2022 centraal zullen staan. De eerste trend is een versnelde acceptatie van AI-aangedreven video-analyse en instapproducten. Door AI in te bedden in end-, edge- en cloudscenario’s, zullen steeds meer AI-gebaseerde apparaten op grote schaal worden toegepast in verschillende branches en industrieën. Het is waarschijnlijk dat technologieën met betrekking tot AI-analyse – zoals op AI gebaseerd forensisch zoeken, business intelligence, objectdetectie en bandbreedte – in 2022 en daarna een groot deel van de innovatie op het gebied van videobewaking zullen stimuleren.

Herkenning van personen en voertuigen
Dahua’s WizSense is een brede reeks AI-producten en -oplossingen die mens en voertuig met hoge nauwkeurigheid herkennen. Het komend jaar brengt Dahua upgrades uit in de AI Scene Self-adaptation (AI SSA), AI Coding en QuickPick-functionaliteiten. Daarnaast is er WizMind. Dat is een verzameling van AI-oplossingen die vroegtijdige waarschuwing en realtime waarschuwingen, geavanceerde analyses en gegevensstatistieken bieden. Hiervan wordt het assortiment uitgebreid met groothoekcamera’s, parkeerplaatsbeheer, thermische beeldcamera’s en meer.

Intelligente opname-apparatuur
Volgens het Video Surveillance & Analytics Database Report van Omdia 2021 zal naar verwachting de vraag naar opnameapparatuur, met name apparatuur op instapniveau, met ingebouwde deep learning-analyses toenemen. De Dahua Cooper-I serie XVR is bijvoorbeeld het eerste instapmodel van een intelligente analoge recorder en opslagapparaat dat AI-functies biedt zoals SMD (smart motion detection) Plus en AI-codering. Daarnaast is er de Dahua Eureka-serie. Deze bestaat uit thermische camera’s op instapniveau, aangedreven door AI. Deze zijn te gebruiken voor indringerdetectie op terreinen en vroegtijdige branddetectie op bijvoorbeeld afvalrecyclinglocaties.

Cloud
De tweede trend is de groei en evolutie van cloudgebaseerde videobewaking. De vraag naar cloud computing onder organisaties zal naar verwachting in 2022 aanhouden als gevolg van werken op afstand en de groeiende trend in digitale transformatie als gevolg van corona. De acceptatie van cloudgebaseerde videobewakingsoplossingen zoals VSaaS (Video Surveillance as a Service) zal in 2022 ook versnellen. Videotoezicht in de cloud is in veel gevallen efficiënter en veiliger dan lokale systemen. Dat speelt vooral in het MKB, waar men vaak niet in staat is zelf systemen te bouwen en goed te onderhouden.
Een voorbeeld van een VSaaS-systeem is Dahua’s COS-cloudplatform, een samenvloeiend cloudgebaseerd platform waarmee gebruikers on-site apparaten kunnen beheren en altijd en overal gebruik kunnen maken van een volledige reeks diensten. Het biedt installateurs ook handige oplossingen binnen handbereik, waaronder 24/7 probleemdiagnose en reparatie op afstand, alarmbediening en cloudopslagservice.

5G-technologie 
De derde trend, 5G, is een sleuteltechnologie die de komende jaren ten goede komt aan videoconferenties en werken op afstand. Een recente IDC-enquête geeft aan dat werkgevers over de hele wereld in de nabije toekomst naar een ​​hybride werkmodel gaan dat werken op afstand en werk op locatie combineert. Oplossingen voor videoconferenties en digitale tools voor werken op afstand, zoals Dahua DeepHub Smart Interactive Whiteboard, zullen ook komend jaar in trek zijn. De Dahua DeepHub is ontworpen voor efficiënt en collaboratief werk voor moderne vergaderruimten en kantoren met deelname op afstand. Functies omvatten een gebruiksvriendelijke interface, draadloos 4K-scherm, eenvoudige installatie, touchscreen-schrijfmogelijkheid, hoogwaardige videoconferenties en andere intelligente functies.
Ongetwijfeld zal 5G netwerken sneller en betrouwbaarder maken. Het zal een beter gebruik mogelijk maken van technologieën zoals AI, IoT en machine learning voor conferenties met meerdere partijen. Ook zal 5G verschillende innovatieve toepassingen in de videoconferentie-industrie mogelijk maken.

Convergentie van meerdere systemen door AIoT
Trend nummer 4 is dat de convergentie van multidimensionale detectieapparatuur en -systemen via het Internet of Things (IoT) het komende jaar zal groeien. Artificial Intelligence of Things (AIoT) is een combinatie van AI-technologieën en IoT-infrastructuur. Het zorgt voor efficiëntere IoT-activiteiten, verbetert mens-machine-interacties en verbetert gegevensbeheer en -analyse. Dus niet alleen kan elk afzonderlijk element in de IoT-omgeving AI afzonderlijk bedienen, ze kunnen ook met elkaar verbinden en samen taken slimmer uitvoeren.
In de afgelopen jaren hebben de steeds grotere beveiligingsvereisten voor grootschalige scenario’s voor perimeterbeveiliging (bijvoorbeeld luchthaven, bouwplaats, watergebied, enz.) de convergentie van AI-aangedreven videotechnologie met thermische beeldvorming en beveiligingsradar mogelijk gemaakt. Bijvoorbeeld de Dahua Perimeter Protection Security Radar Solution integreert PTZ-camera en thermische beeldvorming met beveiligingsradar om multidimensionale detectie te bereiken. Zo kunnen gebruikers inbraken detecteren en volgen, alarmen uploaden en bewijs opslaan.
AIoT-technologie zal ook zorgen voor toenemende integratie van oplossingen, zoals videobewaking, alarmen, toegangscontrole, branddetectie met temperatuur-, vochtigheids-, rook-, warmte- en luchtkwaliteitssensoren. Er zullen meer op scènes gebaseerde aanpassingsoplossingen zijn die video-AI-technologie integreren met radar en andere IoT-technologieën om specifieke pijnpunten van klanten op te lossen.

Cyberbeveiliging
De vijfde trend, cybersecurity, is een toenemende zorg onder gebruikers en zal een steeds groter probleem worden met de groei van IoT-netwerken. De grootste zorgen gaan over mobiele en hybride werknemers, kwetsbaarheid in de cloud en datacenters en gecoördineerde of ransomware-aanvallen op hun netwerken.
Dahua biedt gebruikers end-to-end encryptietechnologie die de beveiliging van de hele levenscyclus van gegevens dekt. Het bedrijf integreert beveiligingsmaatregelen zoals certificaatauthenticatie, codestream-integriteitsverificatie en codestream-codering, zodat de netwerkgegevens worden versleuteld en beschermd tijdens het hele proces van verzamelen, verzenden, opslaan, delen en gebruiken. Bovendien is er het Dahua Cybersecurity Center (DHCC) om cyberbeveiligingsproblemen te verminderen door rapportage over beveiligingskwetsbaarheden en het delen van cyberbeveiligingskennis met klanten. Het beschikt over een Product Security Incident Response Team (PSIRT) om beveiligingsproblemen met betrekking tot Dahua-producten en -oplossingen te ontvangen, te verwerken en openbaar te maken.

Andere technologieën
De nieuwe generatie van Dahua’s full-color camera’s heeft nu dubbele sensoren. Een om lichtinformatie vast te leggen en de andere om kleurinformatie vast te leggen. Ook hebben ze geavanceerde beeldsignaalverwerking, waardoor beelden van hoge kwaliteit mogelijk zijn. Bovendien zal Dahua’s Three-in-One Camera (TiOC) binnenkort updates in zijn HAC-producten krijgen, waaronder eliminatie van rood- en blauwlichtinterferentie, spraakaanpassing en productserialisatie.
Dahua’s instapmodel thermische handheld thermografiecamera HI20 is een draagbaar, nauwkeurig en economisch thermisch apparaat dat geschikt is voor preventief onderhoud op plaatsen die gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen. Het kan worden gebruikt voor inspectie van elektrische storingen, apparatuur en machines en warmteverlies bij gebouwen.
Dahua’s geïntegreerde off-grid beveiligingsoplossing integreert videobewaking (inclusief AI-functies) met 4G-netwerktransmissietechnologie en zonne-energietechnologie om een ​​efficiënt monitoringsysteem te bieden voor gebieden zonder toegang tot netwerkverbinding en elektriciteit. Gerelateerde producten zijn onder meer een geïntegreerd zonne-energiesysteem en beveiligingscamera’s op zonne-energie (IPC en PTZ).
Tot slot komt Dahua met een aantal innovaties op het gebied van HDCVI (High Definition Composite Video Interface), die de voordelen van digitale technologie zoals FullHD-beelden, gebruiksgemak, AI-functionaliteit en andere intelligente functies naar bestaande coax-systemen brengt. Dit jaar komen er upgrades, zoals slimme dubbele verlichting en tijdplanning via AI-aangedreven XVR en meer!

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Seagate

SequriX

Videoguard

Suricat

Wordt een partner