Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Multiwacht

Secusoft

i-Pro

Bydemes

Unii

IDIS

Nenova

Ajax Systems

Oribi ID Solutions

Service Centrale Nederland

CSL

HID

Paxton

NIBHV

Avigilon Alta

Gold-IP

NetworxConnect

Eagle Eye Networks

VAIBS

DZ Technologies

CardAccess

GFT

Centurion

BHVcertificaat.online

Nimo Drone Security

Connect Security

20face

2N

EAL

PG Security Systems

RoSecure

ASIS

Akuvox

Trigion

Top Security

Seris

Alarm Meldnet

Paraat

Hikvision

Bosch Security Systems

Crown Security Services

Seagate

Hanwha Vision Europe

G4S

Genetec

CDVI

VideoGuard

De Beveiligingsjurist

Sequrix

Eizo

SOBA

SmartCell

HD Security

JMB Groep

Optex

Add Secure

Securitas

VVNL

OSEC

ADI

SMC Alarmcentrale

Masset Solutions

Uniview

Lobeco

Brivo

Regio Control Veldt

Dero Security Products

Advancis

VBN

Kiwa

Explicate

VEB

ARAS

Milestone

SmartSD

Nimo Dog Security

ASSA ABLOY

Traka ASSA ABLOY

Alphatronics

Hoe drones en andere sensoren het surveilleren ondersteunen

24 september 2023
Redactie
11:55

Voor een beveiliger is het een behoorlijke uitdaging om een groot terrein te bewaken. Spider Control van Nimo Drone Security kan het al een stuk makkelijker, effectiever en efficiënter maken. Afgelopen week konden leden van de Vereniging Beveiligingsprofessionals Nederland (VBN) kennis maken met deze geavanceerde technologie.

Algemeen directeur Alex Hermans van Nimo Drone Security vertelde hoe sensoren er tegenwoordig voor kunnen zorgen dat grote terreinen goed te bewaken zijn. Het gaat om vaste en vliegende sensoren, die samen het zogenoemde Spider Control vormen. Dankzij deze robotisering wordt het werk voor de beveiliger efficiënter, effectiever en aantrekkelijker, aldus Hermans.

Grote uitdaging
Drones stijgen enorm in populariteit, maar de inzet in Nederland blijft een grote uitdaging. Mark Hullegie van Droneconsultancy vertelde hoe de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) zo ongeveer alles verbiedt wat kan vliegen. Het is een hele puzzel om een vergunning voor elkaar te krijgen en daar heeft de spreker zijn beroep van gemaakt. Voor hobbydrones vallen de regels wel mee. Maar voor professionele drones moet enorm veel geregeld worden en ook dan zijn de inzetmogelijkheden nog behoorlijk beperkt. Helemaal ingewikkeld wordt het als er geen piloot is die zicht houdt op het toestel. De industrie heeft inmiddels autonome drones ontwikkeld, die patrouilles kunnen vliegen of automatisch naar een bepaald doel gaan. Droneconsultancy helpt ook deze innovatie in Nederland van de grond te krijgen.

Security as a Service
Als laatste spreker vertelde Dirk Bekke van Nimo Drone Security over Spider Control. Deze innovatie had problemen met manbeveiliging als uitgangspunt. Zo kan een drone aanzienlijk sneller een alarm verifiëren en vormt de techniek een goed alternatief op locaties die voor de manbeveiliger te gevaarlijk zijn. Daarnaast worden vaste sensoren gebruikt. Alles is volgens Bekke gebaseerd op de natuur. De robot is als een roofdier, dat voortdurend op zoek is naar een prooi, en dat gebruik maakt van uitstekende zintuigen. De drone lijkt op een spin die heel snel een web maakt en direct reageert als iets of iemand de ‘draden’ beweegt. Momenteel wordt veel getest om het systeem verder te perfectioneren en te onderzoeken hoe dit het beste kan worden ingezet. Voor de inzet is veel expertise nodig, maar die biedt Nimo aan als ‘security as a service’.

De VBN organiseert regelmatig bijeenkomsten waar de laatste innovaties op het gebied van security worden getoond en besproken. Vaak vinden die plaats op locaties die voor het ‘gewone publiek’ niet toegankelijk zijn. Informatie over het lidmaatschap van de VBN is hier te vinden.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Seagate

SequriX

Suricat

Videoguard

Wordt een partner