Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Explicate

IDIS

ADI

Kiwa

Secusoft

Alarm Meldnet

Oribi ID Solutions

SmartSD

VEB

Service Centrale Nederland

Nimo Dog Security

GFT

EAL

2N

VVNL

NIBHV

HD Security

Advancis

Crown Security Services

Trigion

VAIBS

Connect Security

Bydemes

Nimo Drone Security

Paxton

CSL

i-Pro

Optex

Securitas

Sequrix

CDVI

Dero Security Products

Add Secure

BHVcertificaat.online

HID

Hanwha Vision Europe

Eizo

Seagate

Avigilon Alta

VBN

JMB Groep

Uniview

Brivo

ARAS

ASSA ABLOY

Top Security

Centurion

Lobeco

Unii

Masset Solutions

Paraat

Traka ASSA ABLOY

Nenova

Hikvision

Genetec

G4S

Gold-IP

Multiwacht

De Beveiligingsjurist

Bosch Security Systems

20face

CardAccess

SmartCell

Ajax Systems

DZ Technologies

Seris

Akuvox

RoSecure

PG Security Systems

VideoGuard

Milestone

Alphatronics

Regio Control Veldt

OSEC

SOBA

Eagle Eye Networks

ASIS

SMC Alarmcentrale

NetworxConnect

Honeywell breidt MAXPRO Cloud uit met toegangsbeheer

20 januari 2021
Redactie
09:53

Honeywell breidt de mogelijkheden van het MAXPRO® Cloud-portfolio uit met de introductie van de toegangspanelen MPA1 en MPA2. Deze panelen bieden hosting-opties voor Cloud, web en on-premise. Kenmerken zijn installatiegemak en sterke cybersecurity.

“Onze technologieën kunnen in bestaande systemen worden geïntegreerd, waardoor onze klanten flexibele, op maat gemaakte oplossingen kunnen creëren en beheren. Iets dat juist voor het MKB van groot belang is”, zegt Frédéric Haegeman, Commercial Security Business Leader Europe, van Honeywell Commercial Security. “Onze nieuwe MPA1- en MPA2-panelen versterken ons MAXPRO Cloud-aanbod door gebruikers altijd en overal te voorzien van efficiënte toegangsfunctionaliteit en real-time beveiligingsinformatie.”

Toekomstbestendige investering
MAXPRO Cloud is een Cloud-based beveiligingsoplossing die specifiek ontwikkeld is voor MKB-ers met vestigingen op verschillende locaties. Het biedt volgens Honeywell een effectieve en efficiënte beveiliging en is een toekomstbestendige investering terwijl het tevens de IT-kosten beperkt. De oplossing integreert toegangsbeheer en videotoezicht in een gebruiksvriendelijk platform voor de beveiliging van winkels, franchises, bedrijfspanden, residentiële gebouwen, scholen en kerken op meerdere locaties. Functionaliteiten als wereldwijd codebeheer, geautomatiseerde rapportage en het op afstand beheren van deuren en schema’s, maken het systeem niet alleen tot een betrouwbare beveiligingsoplossing, maar ook tot een krachtige zakelijke tool, aldus de fabrikant.

MPA1
MPA1 is een één-deurs paneel, PoE-gedreven en dankzij het unieke edge installatieontwerp en de speciale Device Utility-app makkelijk te installeren, te gebruiken en te beheren. Het kan worden gemonteerd in een Amerikaanse aansluitdoos of in een speciaal ontworpen compacte behuizing met Status-LED. Daarnaast maakt de ingebouwde web interface het mogelijk om MPA1 in standalone modus te activeren voor oplossingen met één of meerdere panelen.
De Honeywell MPA1-panelen bieden flexibele mogelijkheden. Het compacte ontwerp en de strakke behuizing kunnen breed worden ingezet. In standalone modus kan de MPA één deur beheren of meerdere panelen in een netwerk. De snellere installatie is mogelijk dankzij de PoE-aangedreven edge-controller voor één deur, die snel en eenvoudig in gebruik is te nemen via de Device Utility-app op een Android- of iOS-mobiele telefoon. Deurmontage vermindert de kabeldoorvoer en door het kleinschalige ontwerp past de MPA1 in een Amerikaanse enkele aansluitdoos.Cybersecurity
De MPA1 biedt ook OSDP-ondersteuning (Only Open Supervised Device Protocol). Dat is de nieuwste communicatietechnologie voor kaartlezers met sterke encryptie, bi-directionele communicatie en verbeterde, veerkrachtige cybersecurity. Gebruikers kunnen hiermee een platform creëren dat toekomstige uitbreidingen mogelijk maakt. Daarnaast biedt het SSL-certificaten waarmee de verbindingen met het paneel gewaarborgd worden. Het MPA1-ontwerp is klein, installatie-vriendelijk en makkelijk aan te passen aan bestaande IT-infrastructuren en methodes. Dit verlaagt de installatie- en onderhoudskosten en ondersteunt OSDP-lezerverbindingen, die zorgen voor veilige end-to-end communicatie van smartcard naar host. Dus als het systeem groeit, groeit MPA1 mee. Lees hier meer over MPA1.

MPA2
MPA2 is een Cloud-based en opzichzelfstaand toegangspaneel voor twee deuren. Het MPA2-paneel biedt verbeterde beveiliging dankzij een 128-bits AES-gecodeerde bi-directionele Open Supervised Device Protocol (OSDP) -communicatie met toegangslezers. Deze combinatie van functies – ondersteund door een intuïtieve, browser-gebaseerde gebruikersinterface – biedt klanten een gebruiksvriendelijk en veilig systeem voor sitetoegang. Gebruikers kunnen MPA2 veilig beheren via ethernet- of internetverbindingen.
Honeywell MPA2-panelen bieden flexibele 3-in-1 mogelijkheden, zoals ingebouwde cloud- of software-gehoste mogelijkheden vanaf één paneel. Dit betekent dat MPA2 kan worden ingezet voor een grote verscheidenheid aan taken, van basistoegangscontrole voor een enkele site tot beveiliging op bedrijfsniveau op meerdere locaties met volledig geïntegreerde toegang, video en inbraak.

Installatievriendelijk
De MPA2-panelen bieden ook snellere en gebruiksvriendelijke installatie zonder schroevendraaier dankzij insteekconnectoren en RJ45-bekabeling, waardoor de tijd die voorheen nodig was om soortgelijke panelen te monteren wordt gehalveerd en installateurs voordelen hebben in termen van lagere inbedrijfstelling- en onderhoudskosten. IP-gebaseerde hardware met Power over Ethernet (PoE) PLUS-mogelijkheid elimineert extra bedrading van netwerkmodules en vereenvoudigt het voeden van het paneel. Montage aan de deur vermindert ook het aantal kabels. MPA2 is gebouwd om het structuurbekabelingssysteem te gebruiken in nieuwe gebouwen, waar al netwerk- of RJ45-bekabeling aanwezig is, waardoor de installatiekosten tot 50 procent worden verlaagd.

Nieuwste communicatietechnologie
Verder bieden de MPA2-panelen Wiegand- en OSDP-ondersteuning. Naast legacy Wiegand-communicatie, die het makkelijk maakt om verbinding te maken met de meest gangbare Wiegand-lezers, biedt MPA2 de nieuwste communicatietechnologie voor kaartlezers voor sterke versleuteling, bi-directionele communicatie en verbeterde veerkracht op het gebied van cyberbeveiliging. Het geeft gebruikers de mogelijkheid om een ​​platform te vormen dat in de toekomst kan worden uitgebreid. Het beschikt ook over SSL-certificaatbeveiliging, waardoor verbindingen met het paneel worden beveiligd.
MPA2 biedt verder een vereenvoudigde benadering van beveiligingsbeheer, waardoor de productiviteit van zowel de onderneming als het personeel wordt verbeterd door het inperken van training- en manuren. Het nieuwe paneel is beschikbaar als een op zichzelf staand product en kan gemakkelijk toegevoegd worden tot bestaande beveiligingsinstallaties. Lees hier meer over MPA2.

Bezoek voor meer informatie over het MAXPRO-portfolio: www.security.honeywell.com.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner