HSD erkend uitgever ECSO-label ‘Cybersecurity Made in Europe’

Het European Cybersecurity Organisation (ECSO) ‘Cybersecurity Made in Europe’-label is voor Nederlandse cybersecurity-bedrijven die bezig zijn hun bedrijf te ontwikkelen. In nauwe samenwerking met Cyberveilig Nederland maakt Security Delta (HSD) het label nu betaalbaar en eenvoudig beschikbaar voor Nederlandse cybersecuritybedrijven.

ECSO (European Cybersecurity Organisation) is een Europese non-profit-organisatie en partner van de Europese Commissie voor de implementatie van publiek-private partnerschappen op het gebied van cybersecurity. Hiernaast is de organisatie een erkende speler in het Europese institutionele landschap. ECSO ondersteunt allerlei soorten initiatieven en projecten die tot doel hebben de Europese cybersecurity te ontwikkelen en bevorderen.

Onderscheid
Het ECSO ‘Cybersecurity Made in Europe’-label vergroot het bewustzijn van de strategische waarde van cybersecuritybedrijven die hun oorsprong in Europa hebben en hun bedrijf ontwikkelen op basis van Europese waarden. Het label vergroot daarnaast de zichtbaarheid van deze bedrijven bij potentiële zakenpartners, eindgebruikers en investeerders in cybersecurity. Het label kan dienen als een toegankelijke manier voor innovatieve bedrijven om zich te onderscheiden van anderen.

Onder het voetlicht
De centrale uitgifte van het label door HSD is voornamelijk gericht op Nederlandse partijen. HSD werkt hiervoor samen met Cyberveilig Nederland en biedt voor leden van beide organisaties toegang tot het label, maar het label is ook beschikbaar voor andere cybersecuritybedrijven. In Europa zijn er meerdere uitgevers actief van het ‘Cybersecurity Made in Europe’-label, die zich richten op partijen binnen hun regio. De rol van officieel uitgever van het (ECSO) ‘Cybersecurity Made in Europe’-label sluit aan op de HSD-partnerpropositie, waarbij HSD-partners extra onder het voetlicht worden gebracht op internationaal niveau. Daarnaast positioneert HSD zich hiermee ook verder op internationaal vlak.

Nieuwe mijlpaal
“Dit is een mooie nieuwe mijlpaal in onze samenwerking met de European Cybersecurity Organisation (ECSO) en Cyberveilig Nederland. Nu wij erkend uitgever zijn van het label, maakt dit verder de deuren open voor Nederlandse cybersecurity bedrijven om nog duidelijker zichtbaar te zijn op de Europese en mondiale markt. Het ‘Cybersecurity Made in Europe’-label kan hier een essentieel verschil maken voor deze bedrijven en voor wat betreft soevereiniteit van het Nederlandse en Europese Cyber Security services en producten”, zegt Joris den Bruinen, directeur Security Delta (HSD).
“Omdat we in Nederland prettig samenwerken binnen het cybersecuritylandschap, heeft Cyberveilig Nederland gekozen voor de HSD als centraal uitgiftepunt richting ECSO. Onze leden hebben zo goed en betaalbaar toegang tot het Cybersecurity Made in Europe’-label”, aldus directeur Cyberveilig Nederland Petra Oldengarm.

Voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor het ‘Cybersecurity Made in Europe’-label moet aan verschillende eisen worden voldaan. Het ‘Cybersecurity Made in Europe’-label is voor een periode van 12 maanden geldig, waar kosten aan verbonden zijn. Bedrijven die het label willen behouden, moeten ieder jaar het label laten vernieuwen bij HSD, waarbij zij opnieuw getoetst worden. In principe is HSD alleen een uitgifte instantie van in Nederland gevestigde ondernemingen.
1. Gevestigd in Europa: het bedrijf moet geregistreerd zijn en haar hoofdkantoor hebben in Europa. Als het bedrijf uitmaakt van een grotere groep, dan moet de groep geregistreerd zijn in Europa.
2. Europees eigendom: er mag geen overwicht zijn van buitenlandse eigenaren in de eigendomskring.
3. Europa is de primaire markt: het bedrijf moet documenteren dat meer dan 50% van hun cybersecurity-R&D en meer dan 50% van hun werknemers zich in de EU27, EFTA, EER-landen en/of het VK bevinden.
4. Geloofwaardige producten en diensten: het bedrijf moet verklaren dat ze voldoen aan de basisvereisten van ENISA’s ‘Indispensable baseline security requirements for the secure ICT products and services’.
5. Gegevens en privacy: het bedrijf moet verklaren dat het voldoet aan de AVG.

Klik hier voor meer informatie over het ‘Cybersecurity Made in Europe’-label en de procedure.

Deel dit artikel via: