Huur een dief om de beveiliging te testen

Het Duitse bedrijf Shopcontrol is sinds kort ook in Nederland van start gegaan met het ‘mystery shoppen’. Bedrijven kunnen Shopcontrol inschakelen om hun klantvriendelijkheid of beveiliging te laten testen. Daarbij worden zelfs nepdieven ingeschakeld.

Shopcontrol heeft een landelijk dekkend panel van enkele duizenden Mystery Shoppers. De landelijke dekking is een garantie voor snelle uitvoering tegen zo laag mogelijke kosten. Voor elke opdracht selecteert men panelleden die met hun ervaring en interesse het best aansluiten bij de opdracht.

Bij een Duitse bouwmarkt leidde het controleren van de beveiliging tot een buit van 50 tot 60 duizend euro. De controleurs konden er met de kluis vandoor gaan. Bovendien zagen zij kans om een auto van het bedrijf mee te nemen waarvan de sleutel nog in het contact zat. De bouwmarkt nam de proef erg serieus en belde zelfs de politie op waarna de mystery shoppers voor even in de boeien werden geslagen.

De mystery shoppers controleren winkels door bijvoorbeeld een gesprek aan te gaan met verkopers en te kijken of zij wel de goede producten adviseren. Shopcontrol wordt ook ingeschakeld om een diefstal-analyse bij een bedrijf uit te voeren. Onder de noemer ‘Rent a thief’ komen de mystery shoppers bekijken hoe het met de beveiliging staat.

Shopcontrol is niet het enige bedrijf dat mystery shoppers aanbiedt. Het is echter wel nieuw dat bijna alles bij Shopcontrol via internet gaat. Bedrijven kunnen zich via de website aanmelden. Vervolgens krijgen de controleurs via e-mail of sms de opdracht door. Na het uitvoeren van de taak vullen zij op de website van Shopcontrol de resultaten in. De klant kan op de website inloggen om de uitkomst van het onderzoek te bekijken.

www.shopcontrol.nl

Deel dit artikel via: