i-PRO voegt AI toe aan PTZ-camera’s en vernieuwt productlijn

Fabrikant i-PRO kondigt de toevoeging van AI (kunstmatige intelligentie) aan in alle PTZ-camera’s (pan, tilt, zoom). Ook wordt de hele PTZ-lijn vernieuwd, waarbij in totaal 35 nieuwe camera’s worden toegevoegd.

In het kader van zijn missie om de beveiligingsindustrie te ‘AI-ificeren’, heeft i-PRO zijn eerste PTZ-camera’s met AI-functionaliteit aan de S-Serie toegevoegd. De camera’s bevatten een krachtige ingebouwde AI-processor die geavanceerd automatisch volgen mogelijk maakt en zo de taken van de operators veel makkelijker maakt. De camera’s, die zijn uitgerust met de hoogste niveaus van cyberbeveiliging, kunnen aan de edge van het netwerk twee verschillende Deep Learning AI-toepassingen draaien, waardoor de belasting en de kosten van de serverinfrastructuur worden verminderd. Dankzij de open-platform AI-strategie van i-PRO kan de Software Developer Kit (SDK) ook worden gebruikt voor het integreren van gespecialiseerde toepassingen van derden.

Geavanceerde functies
De nieuwe PTZ-camera’s in de S-serie zijn ontworpen om het leven van gebruikers makkelijker te maken doordat ze slimmer, soepeler en eenvoudiger te bedienen zijn. Ze hebben een verbeterde beeldkwaliteit, met name bij weinig licht, en beschikken over de nieuwste beeldsensoren en objectieven voor nauwkeurigere beelden en om onnodige alarmen te voorkomen. De krachtige on-board Ambarella AI-processor ondersteunt geavanceerde autotracking, die operators kan helpen door mensen, voertuigen en fietsen en de unieke kenmerken van objecten automatisch te detecteren, erop in te zoomen en ze te volgen. Wat beveiligingsmedewerkers ook zullen opmerken, zijn snellere PTZ-reactietijden bij voorgeprogrammeerde bediening en verbeteringen in de autofocus bij handmatige bediening, zodat de operator verzekerd is van constant scherpe beelden.
De PTZ-camera’s in de S-serie zijn verkrijgbaar in 2MP- en 5MP-resoluties, bieden 21x-40x zoom in binnen- en buitensituaties en zijn er in een groot aantal uitvoeringen, zoals dome-modellen met rookglas, zoutbestendige en zwarte modellen. Met IP66/IP67-bescherming tegen stof en water en IK10-stootvastheid zijn de buiten-PTZ’s van de S-serie geschikt voor veeleisende buitenomgevingen en kunnen ze effectief werken bij alle temperaturen.

Voordelig, maar toch cyberveilig
i-PRO heeft voor het eerst ook PTZ-camera’s toegevoegd aan zijn U-serie, de voordelige reeks voor de meest prijsgevoelige installaties. De nieuwe PTZ-camera in de U-serie is het kleine broertje van de S-serie, ontworpen voor projecten waarvoor geen AI-functionaliteit vereist is, maar wel kwaliteit, betrouwbaarheid en cyberveiligheid, oftewel de kenmerkende i-PRO-voordelen. Met een camera uit de U-serie krijgen klanten een voordelige, makkelijk te installeren en cyberveilige PTZ met toonaangevende beeldkwaliteit, zelfs in situaties met weinig licht. De camera’s zijn beschikbaar in 2MP-resoluties met 3.1x-21x-zoom in binnen- en buitensituaties. De nieuwe PTZ-buitenmodellen in de U-serie voldoen aan IP66 en IK10-schokbestendigheidsnormen.

Kwaliteit, ontwerp en cyberveiligheid
De PTZ-camera’s in beide series hebben een nieuw modern ontwerp in een kleinere vormfactor die ongeveer even groot is als veel dome-camera’s. Dit handige formaat en de uitstekende prestaties bij weinig licht zorgen dat de camera’s in vrijwel elke positie kunnen worden geïnstalleerd en toch beelden van hoge kwaliteit en nauwkeurige objectdetectie blijven bieden en daarmee het aantal valse alarmen verminderen. Beide cameralijnen zorgen met het hoogste niveau van cyberbeveiliging ook voor rust, met FIPS 140-2 level 3-certificering.
“i-PRO heeft vandaag weer een belangrijke stap gezet op weg naar partner van de volgende generatie voor de beveiligingsindustrie”, zegt Gerard Figols, president van i-PRO EMEA. “We maken het leven van beveiligingsmedewerkers makkelijker met de eerste PTZ op de markt met een AI open platform, aan de edge, met de hoogste niveaus van cyberveiligheid. Tegelijkertijd innoveren we onze voordelige U-serie zodat dezelfde krachtige hardware beschikbaar is voor de markt, omdat de sector in het algemeen problemen ondervindt door de beschikbaarheid van producten en prijsverhogingen.”

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via: