i-PRO voorspelt dat AI standaard wordt in camera’s

Drie jaar geleden ging i-PRO van start als in bewakingscamera’s gespecialiseerd onderdeel van Panasonic. Precies een jaar geleden volgde de afsplitsing tot een zelfstandig bedrijf. Reden voor de top van i-PRO om de markt te vertellen wat deze nu en in de nabije toekomst van de fabrikant mag verwachten.

i-PRO Co., Ltd. is een fabrikant van professionele beveiligingsoplossingen voor bewakingssystemen en is gespecialiseerd in edge-AI-aangedreven camera’s, openbare veiligheid en medische apparaten. Sinds het een autonome positie kreeg binnen Panasonic maakte het een grote groei met snelle innovatie door. Het zegt oplossingen te brengen die de toekomst van de beveiligingsindustrie zullen bepalen.

Startup met rijke ervaring
i-PRO, opgericht in oktober 2019 als spin-off van de Security Systems Business Division van Panasonic, combineert de drive en innovatieve geest van een startend bedrijf met het rijke erfgoed en vaardigheden die gebaseerd zijn op meer dan 60 jaar innovatie met Panasonic. De missie van i-PRO is om AI-mogelijkheden universeel beschikbaar te maken voor de beveiligingsmarkt.
Het afgelopen jaar introduceerde het bedrijf meer dan honderd nieuwe camera’s met AI (waaronder een bekroonde camera met meerdere sensoren), waardoor i-PRO een van de meest innovatieve bedrijven op de beveiligingsmarkt is.

Krachtige AI-chips
De AI-implementatie van i-PRO verschilt volgens het bedrijf van andere producten op de markt. Met behulp van krachtige Ambarella-chips hebben i-PRO-camera’s een grote AI-kracht tot hun beschikking, waardoor ze meerdere analyses tegelijk kunnen uitvoeren. Edge-verwerking, met name met op AI gebaseerde objectdetectie en attribuutgegevens, ontlast backend-servers, of ze nu lokaal of in de cloud zijn, en stelt een systeem in staat om te schalen zonder noemenswaardige extra kosten.

Proactief
Volgens Novaira Insights zal AI deep learning tegen 2026 zo’n 58 procent van de wereldwijde markt voor bewakingscamera’s vertegenwoordigen. i-PRO vindt dat de mogelijkheid om gegevens te analyseren, mensen te tellen, kentekenplaten te herkennen en kleuren van voertuigen vast te stellen, standaard moet worden in bewakingscamera’s. “Met AI-compatibele camera’s kunnen klanten voldoen aan de behoeften van vandaag en tegelijkertijd hun installaties toekomstbestendig maken, zonder noemenswaardige kosten”, zegt Norio Hitsuishi, Global Head of Product Management bij i-PRO. “Maar wat nog belangrijker is, AI verbetert het realtime situationeel bewustzijn en zorgt ervoor dat beveiliging proactief wordt in plaats van reactief.”

Cyberbeveiliging
IoT en slimme apparaten, waaronder op AI gebaseerde camera’s met power on the edge, kunnen kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen die het netwerk van een hele organisatie in gevaar kunnen brengen. Met het hoogste niveau van cyberbeveiligingscertificering met tot FIPS 140-2 level 3 compliance, zijn de oplossingen van i-PRO NDAA-compatibel, betrouwbaar en cyberveilig.
“Omdat cyberdreigingen zich blijven ontwikkelen en geavanceerder worden, is het noodzakelijk om onszelf, systeemintegrators en eindgebruikers te informeren over best practices en te vertellen waar ze op moeten letten bij het specificeren van een veerkrachtig systeem. Cyberbeveiliging is een wereldwijde aangelegenheid en i-PRO wil leider zijn in open AI-edge computing door middel van krachtige NDAA-compatibele en cyberveilige hardware om metadata-integriteit te bieden”, aldus Gerard Figols, president van i-PRO EMEA.

Supply chain-strategie
Ondanks snelle inflatie en tekorten aan industriële componenten, heeft i-PRO zich ook gecommitteerd aan het handhaven van concurrerende prijzen. Het bedrijf introduceerde een Quick Delivery Service met een levertijd van twee tot drie dagen voor belangrijke modellen om ervoor te zorgen dat partners hun projecten tijdig kunnen realiseren. De doorlooptijden voor i-PRO-bestellingen waren volgens het bedrijf veel korter dan die van andere fabrikanten, dankzij het feit dat het een eigen fabriek heeft en de onderdelenvoorraad efficiënt beheert.
“Dankzij onze eigen productiefaciliteiten en onze nauwe samenwerking met belangrijke leveranciers zijn we in staat geweest om producten betrouwbaar en tijdig te produceren en te leveren. Dit onderstreept de toewijding van i-PRO om een ​​flexibele en wendbare fabrikant voor onze klanten te zijn en positioneert ons als vertrouwde partner van de volgende generatie voor de beveiligingsindustrie”, aldus Figols.

Kennis delen om innovatie te verspreiden
Het AI-segment van de markt voor bewakingscamera’s groeit snel en dat geldt ook voor i-PRO’s camera-assortiment. Het bedrijf wil belanghebbenden betrouwbare en dynamische manieren bieden om toegang te krijgen tot informatie en bronnen. i-PRO implementeert een aantal tools en initiatieven om een ​​naadloze ervaring voor zijn partners en klanten te garanderen. Dit omvat de lancering van het nieuwe i-PRO Active Learning-platform om toegang te krijgen tot on-demand cursussen over de nieuwste producten en technologieën van i-PRO, evenals documentatie en technische ondersteuning. “In deze snel veranderende markt is ons belangrijkste doel om partners te helpen groeien en op de hoogte te blijven om wederzijdse kennis en groei te garanderen”, besluit Gerard Figols.

Deel dit artikel via: