ICT Hogeschool en Universiteit Amsterdam gehackt

Onbekende derden hebben zich toegang verschaft tot de ICT-omgevingen van de HvA en UvA. Dat heeft het Security and Operations Centre (SOC) van de HvA en UvA geconstateerd. Maatregelen zijn en worden getroffen om de gevolgen te beperken en te zorgen dat onderwijs en onderzoek zoveel mogelijk ongestoord doorgang kan vinden.

Het SOC van de onderwijsinstellingen onderzoekt welke delen van de ICT-omgeving geraakt zijn. Om de impact op het onderwijs en onderzoek zo veel mogelijk te beperken, worden de komende tijd systemen proactief tijdelijk uitgezet. Deze systemen en de informatie in die systemen zijn op dat moment niet beschikbaar. Het SOC begrijpt dat dit overlast geeft en probeert dit zoveel mogelijk te beperken.
In het belang van het onderzoek kunnen de instellingen nu niet verder ingaan op de achtergrond en omvang van de aanval. De laatste informatie publiceren zij op hun websites. Hier houden de instellingen studenten en andere belanghebbenden op de hoogte van de gevolgen. Ook wordt uitgelegd wat anderen zelf kunnen doen om overlast te voorkomen.

Deel dit artikel via: