Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Oribi ID Solutions

ASSA ABLOY

BHVcertificaat.online

Add Secure

Eizo

SmartCell

Crown Security Services

Eagle Eye Networks

Nimo Dog Security

Secusoft

Uniview

DZ Technologies

OSEC

Optex

GFT

Centurion

ASIS

Service Centrale Nederland

Bydemes

Brivo

20face

Advancis

CSL

JMB Groep

ADI

SOBA

VEB

IDIS

Alphatronics

Alarm Meldnet

CDVI

NIBHV

CardAccess

Paxton

Dero Security Products

Ajax Systems

i-Pro

Unii

NetworxConnect

Masset Solutions

2N

Milestone

Gold-IP

G4S

Genetec

Regio Control Veldt

SmartSD

EAL

VAIBS

Trigion

Seris

Seagate

HID

RoSecure

HD Security

De Beveiligingsjurist

Sequrix

VVNL

ARAS

Top Security

Akuvox

VideoGuard

Lobeco

Traka ASSA ABLOY

Multiwacht

Explicate

Securitas

Hikvision

VBN

Avigilon Alta

Connect Security

Kiwa

Bosch Security Systems

SMC Alarmcentrale

PG Security Systems

Hanwha Vision Europe

Nimo Drone Security

Paraat

Nenova

IDIS helpt PostNL aan lagere beveiligingskosten met behoud van veiligheidsniveau

6 april 2016
Redactie
09:35

Marc Kleiberg, Manager Service en Operations bij PostNL Security, stond voor een grote uitdaging: het terugdringen van de kosten voor security met instandhouding van tenminste hetzelfde veiligheidsniveau én het verbeteren van de monitoring van zes postsorteercentra, achttien pakkettendepots en overige locaties.

De oplossing voor deze uitdaging bestond uit het samenbrengen van de bewakingsbeelden van alle locaties op één centraal punt: de Centrale Regiekamer. Beveco Gebouwautomatisering schreef de software voor de integratie van de verschillende systemen. Dit softwaresysteem in combinatie met IDIS Solution Suite maakt de Centrale Regiekamer de plek waar (inter)actief en real-time kan worden ingespeeld op situaties die zich voordoen. “De keuze voor IDIS was eigenlijk heel voor de hand liggend. De combinatie kwaliteit (weinig uitval door kapotte schijven of storingen), scherpe beeldkwaliteit van de nieuwe HD en IP camera’s en een lange levensduur maakt IDIS een logische en betrouwbare keuze”, aldus Marc Kleiberg.
Het Nederlandse postbedrijf PostNL is een dynamische onderneming in een veranderende markt, die zich steeds meer online afspeelt. Daarin maakt PostNL een groei door van postbezorger en pakketbezorger naar aanbieder van totaaloplossingen in de post/pakketbezorgingsindustrie. De veranderende markt zorgde er onder andere voor dat steeds meer dure goederen per post worden verstuurd. Security is mede daarom een belangrijk issue voor PostNL. Poststukken mogen natuurlijk niet onderweg verdwijnen. Tegelijkertijd moest er goed worden gekeken naar de kosten voor Security. Bij PostNL Security stelden ze hiervoor een businesscase op met daarin duidelijk vastgelegd de jaarlijkse security kosten, de te investeren bedragen en daaraan gerelateerd het te bereiken rendement.
Door de bewakingsbeelden van alle locaties op één centraal punt samen te brengen, werd op het gebied van personeelskosten een enorme besparing behaald; van twee beveiligers per locatie naar twee operators in de Centrale Regiekamer. De volgende uitdaging was het creëren van één platform waarop alle verschillende systemen konden worden uitgelezen, meldingen direct doorkomen en waar beelden zouden kunnen worden bekeken. Met de software van Beveco Gebouwautomatisering kan alles centraal worden geregeld, van het openen van de poort op locatie tot het inspelen op afwijkend gedrag. Alles is direct waarneembaar via de CCTV beelden in IDIS Solution Suite. Wat ook meespeelde bij de keuze voor IDIS is dat al een groot aantal systemen van dit merk op locatie bij PostNL was geïnstalleerd. “Het merk is van hoge kwaliteit en erg betrouwbaar. Zelfs nu nog zijn er recorders van wel 12 tot 13 jaar oud die nog steeds prima functioneren”, zegt Kleiberg. Via het softwareplatform IDIS Solution Suite worden nu zo’n 3000 camera’s van Divitec Groep (waaronder IDIS en Xineron) beheerd. Deze software wordt door de mensen die er dagelijks mee werken als zeer gebruiksvriendelijk ervaren. “Het systeem doet wat het moet doen! In ons werk komt het vaak op details aan”, aldus één van de beeldonderzoekers. Met de scherpe beeldkwaliteit, zeker van de nieuwere HD en IP IDIS camera’s, kan de bedrijfsrechercheur zijn tactiek bepalen om de criminaliteit tot een minimum te beperken.
“In de toekomst zal zeker weer worden gekozen voor IDIS”, vervolgt de man van PostNL. “Het volgende project staat alweer op stapel; het fasegewijs vervangen van alle recorders en camera’s naar IP en HD kwaliteit!”

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner